(VIDEO) Automobilele cu hidrogen sunt periculoase? O stație de alimentare cu hidrogen din Norvegia a explodat

O explozie puternică a avut loc în urmă cu două zile la o stație de alimentare cu hidrogen din Norvegia. La moment nu se cunosc cauzele producerii incidentului și nu se cunoaște dacă explozia a avut loc din cauza problemelor tehnice la pompa de alimentare sau dacă aceasta a fost cauzată de un automobil cu hidrogen aflat în stație. În context, producătorii auto au sistat vânzările automobilelor cu celule de combustibil iar rețeaua de stații de alimentare și-a oprit activitatea pe durata anchetei.
Incidentul a avut loc la una din stațiile rețelei Nel Hydrogen din Norvegia. Explozia a cauzat ulterior un incendiu care a fost, însă, oprit de pompieri. La moment cazul este investigat de autorități pentru a stabili cauzele producerii exploziei. Nu se cunoaște dacă aceasta ar fi fost cauzată din cauza defecțiunilor tehnice ale pompei de alimentare sau din cauza unui automobil alimentat cu hidrogen din preajmă. Presa norvegiană nu a raportat victime omenești.
În urma incidentului rețeaua Nel Hydrogen a sistat activitatea celorlalte stații de alimentare, iar Toyota și Hyundai au oprit vânzările propriilor modele alimentate cu hidrogen. De altfel, sistarea activităților stațiilor de alimentare ar putea crea bătăi de cap proprietarilor acesui tip de automobile, iar asta pentru că în Norvegia nu a fost dezvoltată încă o rețea vastă de alimentare cu hidrogen. Astfel, proprietarii Toyota Mirai vor primi pe întreaga durată a anchetei alte modele Toyota în schimb pentru a nu-și perturba planurile. Măsurile sunt întreprinse până la stabilirea cauzelor exacte a producerii exploziei, însă cei de la Toyota au subliniat, că tehnologia utilizată de modelul Mirai este sigură.
0
900
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!