Măsuri severe pentru lupta cu vitezomanii: amenzi de 100 euro pentru depășirea limitei de viteză cu 1 km/h!

Autoritățile din Finlanda au introdus mai multe modificări pentru regulamentul circulației rutiere, ce vor intra în vigoare începând cu 1 iunie 2020. Modificările prevăd introducerea indicatoarelor rutiere noi, mai informative, dar și măsuri mai severe pentru pedeapsa șoferilor ce circulă cu abateri de la regulamentul circulației rutiere, în special sunt prevăzute amenzi mai dure pentru șoferii ce depășesc limita legală de viteză.
Începând cu anul viitor, pe drumurile Finlandei vor fi instalate indicatoare rutiere de tip nou, precum cele ce anunță prezența unei stații de alimentare pentru automobile – din 2020 indicatoarele vor specifica și tipul stației de alimentare, fie stație de alimentare cu combustibil tradițional, sau stații de alimentare cu energie electrică sau hidrogen. Vor apărea și indicatoare de interdicție, ce să limiteze accesul pe anumite porțiuni de drum sau teritorii a motocicletelor, bicicletelor, sau transportului electric cu două roți.

Pentru lupta cu viteza excesivă autoritățile Finlandei au pregătit un pachet de amenzi mai severe, iar începând cu 1 iunie 2020 vor fi sancționați chiar și șoferii, ce au depășit limita legală de viteză cu doar 1 km/h! Pentru o asemenea încălcare șoferii se vor alege cu o amendă în mărime de 100 euro. Pentru depășirea vitezei cu 10-15 km/h vor fi aplicate amenzi de 170 euro, iar depășirea cu 15-20 km/h va fi pedepsită cu o amendă de 200 euro.
Amintim, că în țara noastră pentru depășirea limitei de viteză sunt sancționați șoferii, ce circulă cu o abatere de cel puțin 10 km/h față de limita stabilită legal. Totodată, viteza excesivă rămâne a fi una dintre principalele cauze ale accidentelor fatale sau soldate cu persoane traumatizate.

Ce ziceți, dacă în țara noastră ar fi adoptate modificări legislative după exemplul Finlandei? Scrieți părerea în comentarii!
0
2,545
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!