Primul electromobil Porsche a beneficiat de o versiune incipientă: germanii prezintă noul Taycan 4S

15 Octombrie 2019, 08:58
Denis Godorozea
La o lună după premiera mondială a primului electromobil din gama Porsche, germanii prezintă şi versiunea incipientă, cel de-al treilea nivel de echipare la număr — Taycan 4S. Principalele diferenţe cu variantele de top vor ţine de opţiunile incluse standard şi autonomia maximă, în timp ce performanţele dinamice nu vor ceda mult.
La nivel de design exterior Porsche Taycan 4S se distinge de versiunile de top prin micile detalii la nivel de bare de protecţie, difuzor posterior şi un alt set de jante de 19 ţoli, incluse standard, însă viitorii proprietari Taycan 4S vor putea alege şi dintre jantele de dimensiuni mai mari, opţional.
Precum versiunile Turbo şi Turbo S, noul Taycan 4S are un sistem de tracţiune integrală cu două motoare electrice incluse. Puterea maximă oferită în tandem de cele două motoare constituie 530 CP. Standard electromobilul este echipat cu bateria Performance de 79.2 kWh, ce-i asigură o autonomie de 407 km. Opţional clienţii pot opta pentru bateria Performance Plus, de 93.4 kWh, care oferă o autonomie de 463 km (deci, mai mult decât pot parcurge versiunile de top). În această ipostază şoferii pot beneficia şi de un boost de putere de până la 571 CP. Indiferent de versiune Taycan 4S este capabil să accelereze până la 100 km/h în doar 4.0 secunde, având o viteză maximă limitată la 250 km/h.
La nivel de echipare Taycan 4S diferă de variantele de top prin sistemul de frânare mai modest, cu discuri de fontă de 360 mm pe puntea faţă şi 358 mm pe puntea spate, în timp ce versiunile Turbo şi Turbo S oferă discuri carbon ceramice. Suspensia pneumatică este inclusă standard, însă, şi pentru versiunea incipientă.
În schimb Taycan 4S va fi cu aproape o treime mai accesibil decât Taycan Turbo — germanii au anunţat deocamdată preţul electromobilului pentru piaţa din SUA, unde varianta incipientă va costa cel puţin 104 mii dolari americani, contra sumei de 151 mii dolari americani pentru varianta Turbo. Mai târziu urmează să apară o versiune mai accesibilă, denumită Taycan S.
0
1,231
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!