Versiunea plug-in hybrid Audi A6 55 TFSI e quattro se lansează pe piaţă! Informaţii complete

21 Octombrie 2019, 16:09
Denis Godorozea
Audi a deschis comenzile pentru motorizarea hibridă 55 TFSI e quattro pentru sedanurile A6. Concomitent constructorul din Ingolstadt a dezvăluit informaţii complete despre noua versiune electrificată, anunţată pentru prima dată la sfârşitul lunii februarie din acest an.
Aşadar, sub capota noului Audi A6 55 TFSI e quattro se află benzinarul turboaspirat de 2.0 litri, capabil să livreze 252 CP. Motorul termic este asistat de un motor electric de 105 kW, iar puterea cumulativă a sistemului atinge 367 CP şi 500 Nm. În această ipostază sedanul poate accelera până la 100 km/h în 5.6 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 250 km/h. Totodată, în regim 100% electric A6 poate rula până la viteze de 135 km/h, după care este conectat obligatoriu şi motorul termic.
Mai importantă este, însă, eficienţa: motorul electric este alimentat de la o baterie de 14.1 kWh, care promite o autonomie în mod de rulare 100% electric de până la 53 km, suficient pentru un regim de exploatare urban, de altfel. Precum şi alte modele plug-in hybrid din gamă, noul A6 55 TFSI e quattro oferă la alegere trei regimuri de condus: EV (rulare în regim 100% electric), Hybrid (sistemul gestionează resursele de sine stătător) şi Hold (menţinerea rezervelor energiei stocate în baterie pentru utilizarea ulterioară). Teoretic proprietarii vor putea circula doar mereu în regim electric pe distanţe scurte, precum ar utiliza un electromobil, or bateria are nevoie de doar 2.5 ore pentru a suplini rezervele în proporţie de 100% de la o priză de încărcare de 7.4 kW.
În unele ţări europene noul Audi A6 55 TFSI e quattro poate fi comandat acum. Preţul versiunii plug-in hybrid porneşte în Germania de la 68,850 euro.
0
782
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!