Atelierul TR3 Performance a creat un monstru combinând un Jeep Gladiator cu Dodge Charger SRT

3 Februarie 2020, 17:27
Denis Godorozea
Atelierul american TR3 Performance a prezentat un pachet de tuning demenţial pentru pick-up-ul Jeep Gladiator, care la rândul său împarte substratul tehnic cu legendarul Wrangler. Tunerii din Florida au înlocuit propulsorul standard şi au introdus modificări la nivel de suspensie, pentru performanţe maxime pe asfalt şi teren accidentat.
Ei bine, Jeep Gladiator nu suferă de lipsă de versiuni speciale — constructorul oferă un pachet generos de modificări semnat Rubicon pentru aventuri în offroad, însă cei de la TR3 Performance şi-au propus să stoarcă din pick-up-ul spartanic performanţele maxime. Cea mai importantă modificare aplicată de tuneri vizează propulsorul de sub capota lui Gladiator, care a fost înlocuit cu un V8 de 6.2 litri, din seria Hellcat, preluat de la muscle-car-ul Dodge Charger SRT, capabil să livreze 717 CP. Tunerii nu au dezvăluit caracteristicile dinamice însă.
În mod normal propulsorul imens nu are suficient loc sub capota lui Gladiator Rubicon, iar astfel tunerii s-au văzut nevoiţi să modifice în totalitate sistemul de evacuare şi cel de injecţie al combustibilului. Afară de cele menţionate, americanii au introdus modificări la nivel de suspensie, garda la sol fiind acum mai mare cu 64 mm. Pe exterior Gladiator s-a ales cu bare de protecţie, aripi faţă şi praguri laterale noi, originale. Pe plafon şi-au făcut loc proiectoare de lumină LED, atât în partea frontală, cât şi la posterior. Anvelopele standard au fost înlocuite cu unele de offroad, livrate de Mickey Thompson Baja.
Preţul modificărilor nu a fost anunţat, dar nici planurile de producţie în serie. Probabil acest Gladiator a fost construit într-un singur exemplar la comanda unui client, însă nu este exclus că în cazul unei cereri pe piaţă cei de la TR3 Performance ar putea produce o serie limitată de astfel de pick-up-uri. De menţionat, că acesta este unul dintre puţinele proiecte de modificare a offroader-elor semnate de TR3 Performance, or tunerii americani de regulă oferă modificări pentru supercar-uri şi bolizi de curse pe circuit.
0
1,351
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!