Atenţie, şoferi! ţara în care flash-urile cu faza lungă în trafic vă pot costa peste o mie de euro

8 Februarie 2020, 10:19
Denis Godorozea
Flash-urile cu faza lungă în trafic este o modalitate de a avertiza alţi participanţi despre riscul producerii unui accident sau pentru a ceda trecerea, de exemplu, în intersecţie sau ieşire din parcare, dar totodată aceasta este o modalitate răspândită de a avertiza şoferii despre prezenţa unui echipaj de poliţie în cale. Tradiţia, de altfel, este răspândită nu doar în Moldova şi ţările CSI, dar şi practic în toate ţările lumii.

Modalitatea respectivă de a avertiza şoferii despre prezenţa echipajelor de poliţie în trafic împarte automobiliştii în două tabere, unii consideră această tradiţie ca fiind una binevenită, alţii fiind de părerea că astfel şoferii nedesciplinaţi sunt scutiţi de o eventuală amendă pentru încălcările comise. Până şi forţele de ordine au păreri diferite: de exemplu, poliţia americană chiar salută această tradiţie, or principala menire a legii şi a amenzilor este de a preveni încălcările, ci nu de a pedepsi şoferii. În Marea Britanie, însă, dimpotrivă, şoferii ce dau flash-uri în trafic pentru a avertiza alţi şoferi se pot alege cu amenzi usturătoare!
Astfel, Codul Rutier din Marea Britanie prevede utilizarea flash-urilor cu faza lungă doar pentru a spori vizibilitatea pe timp de noapte sau pentru a atenţiona despre prezenţa maşinii pe şosea. Dacă gestul este surprins de poliţie într-un orice alt caz, fapta poate fi pedepsită cu o amendă de până la o mie de lire sterline.

După părerea autorităţilor britanice, gestul de atenţionare despre prezenţa unui echipaj sau filtru de poliţie în cale încalcă regulile 110 şi 111 din Codul Rutier al Regatului Unit. Astfel, după părerea forţelor de ordine, şoferii creează impedimente inspectorilor înefectuarea controalelor în trafic.
0
13,037
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!