Apex lansează primul supercar electric AP-0, capabil să umilească renumitul Bugatti Chiron

18 Martie 2020, 09:31
Denis Godorozea
Apex este un startup lansat acum câţiva ani — proiectul este finanţat din China, însă proiectarea şi producţia maşinilor are loc în Marea Britanie. Primul model în gama englezilor a fost Apex AP-1, supercar cu benzinar turbo preluat de la Ford, însă chiar şi atunci cei de la Apex anunţau că planifică să producă supercar-uri electrice. Primul model cu sistem de propulsie alternativ este AP-0.
Noul electromobil a fost dezvoltat special pentru escapade savuroase pe circuit, însă maşina a fost omologată şi pentru utilizarea pe drumurile publice. Inginerii au dezvăluit că carcasa de siguranţă şi toate panourile de caroserie sunt realizate din fibră de carbon. Astfel, englezii au reuşit să obţină o greutate în limita de 1,200 kg, dintre care doar bateria constituie 550 kg, situată în podeaua supercar-ului.
La interior Apex AP-0 poate adăposti două persoane, la dispoziţia cărora sunt puse mai multe ecrane clasice pentru a interacţiona cu sistemul multimedia şi instrumentarul de bord digital, dar şi proiectoare. Constructorul anunţă că a înzestrat supercar-ul electric cu un sistem de pilot automat de nivelul III, care include mai multe camere de supraveghere şi lidare.
Apex AP-0 este propulsat de un motor electric, capabil să livreze 658 CP şi să asigure un timp de acceleraţie de doar 2.3 secunde de la 0 la 60 mph (0-97 km/h). Viteza maximă atinge 305 km/h. Motorul este alimentat de la o baterie de 90 kWh, care promite o autonomie de circa 515 km, calculată conform standardului WLTP.
Lansarea comercială a supercar-ului va avea loc până la finalul anului 2022. Englezii nu au anunţat tirajul planificat pentru producţie, dar au dezvăluit preţul de pornire pentru fiecare unitate — 150 mii lire sterline, iar preţul nu include şi taxele.
0
1,397
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!