Aston Martin lansează un roadster cu totul special pe baza decapotabilei Vantage

9 Martie 2020, 12:21
Denis Godorozea
Constructorii auto obişnuiesc să lanseze versiuni limitate, mai speciale, bazate modelele standard din gamă, aceasta fiind o modalitate de a spori interesul şi vânzările pentru un model din gamă, utilizată de diverse companii, de la FIAT şi modelul 500, până la bolizi şi automobile de lux precum sunt Rolls-Royce şi Bugatti. Aston Martin s-a alăturat acestui flux de versiuni speciale cu mai multe decenii în urmă, însă uneori britanicii îşi alintă fanii şi clienţii cu modele mai speciale, precum este şi noul roadster V12 Speedster. De această dată britanicii nu s-au limitat la modificări minore de design şi câteva nuanţe speciale de caroserie.
Potrivit celor de la Aston Martin, inginerii şi designerii au lucrat la noua versiune mai mult de un an. Astfel, având la bază un substrat tehnic preluat de la decapotabila Vantage, noul V12 Speedster se distinge mult de aceasta nu doar vizual, dar şi tehnic. De altfel, la crearea noului model au fost utilizate tehnologii şi elemente preluate de pe DB11, de la care maşina a moştenit unitatea de propulsie, DBS Superleggera, de la care supercar-ul a preluat suspensia, caroseria fiind preluată, parţial, de la Vantage.
Noul Aston Martin V12 Speedster omagiază şi supercar-urile de epocă, având elemente de design (apropo, funcţionale), ochite la bolizii din mijlocul secolului XX. Punctul de atracţie vizuală este bara longitudinală situată între şofer şi pasager şi lipsa parbrizului, exact precum pe bolizii clasici. Cu totul specială este şi vopseaua gri de caroserie, preluată de la avioanele militare americane F/A18 în cooperare cu Boeing. Jantele de 21 inch sunt originale.
Caroseria noului supercar este din fibră de carbon. După cum sugerează şi denumirea, maşina este propulsată de benzinarul biturbo V12 de 5.2 litri, ce livrează aici 700 CP şi 753 Nm. Motorul respectiv este utilizat şi pe modelele de serie Aston Martin, însă noua ipostază nu este şi cea mai performantă — sub capota DBS Superleggera motorul dezvoltă 725 CP şi 900 Nm. Motorul este cuplat la cutia automată ZF cu 8 rapoarte, preluată fără modificări de la supercar-ul DB11. Supercar-ul nu a fost testa încă în condiţii reale, astfel caracteristicile dinamice sunt teoretice — britanicii sugerează că viteza de 100 km/h poate fi cucerită în 3.5 secunde, viteza maximă fiind limitată standard la 300 km/h.
În total vor fi produse doar 88 unităţi Aston Martin V12 Speedster. Preţul de pornire pentru noul supercar special este de 765 mii lire sterline, sau cu circa de 3 ori mai mult decât costă cel mai performant model de serie din gamă DBS Superleggera.
0
1,784
GALERIE FOTO (39 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!