Mercedes-Benz a dat startul producţiei noului A-Class plug-in hybrid! Alte modele electrificate urmează

2 Martie 2020, 10:38
Denis Godorozea
Mercedes-Benz a început producţia versiunilor electrificate a celor mai compacte modele din gamă — A-Class hatchback şi A-Class sedan. Curând versiunile plug-in hybrid Clasa A vor fi livrate clienţilor, iar germanii anunţă planurile de lansare în producţia de serie a unor versiuni similare pentru celelalte modele compacte din gamă.
Amintim, că noile Mercedes-Benz A-Class şi B-Class, indiferent de tipul de caroserie, utilizează un sistem plug-in hybrid bazat pe benzinarul turbo de 1.33 litri, dezvoltat de Daimler în cooperare cu Renault, care mai este asistat de un motor electric şi o cutie robotizată cu dublu ambreiaj şi 8 rapoarte. Puterea maximă a versiunilor electrificate cu indicele 250e atinge 218 CP şi 450 Nm.
Motorul electric în cadrul sistemului hibrid este alimentat de la o baterie de 15.6 kWh, care garantează un parcurs de până la 69 kilometri într-un regim de rulare 100% electric, care poate varia, însă, de la un model la altul, însă autonomia nu va fi mai mică de 50 kilometri.
Producţia hibridelor are loc la uzina germanilor din Rastatt, alături de alte modele din gama compactă dezvoltate pe platforma noului A-Class. Curând hibridele A-Class hatchback şi sedan vor fi acompaniate de modele precum GLA, CLA şi CLA Shooting Brake cu acelaşi sistem de propulsie.
0
1,590
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!