Noua pradă a coronavirusului: cursa de pe Pikes Peak a fost amânată

23 Martie 2020, 09:17
Denis Godorozea
Listei evenimentelor auto anulate sau amânate din cauza pandemiei globale de coronavirus de tip nou Covid-19 se alătură celebra cursă nord-americană de la Pikes Peak. Organizatorii au amânat desfăşurarea cursei de pe 28 iunie pentru 30 august, deci aproximativ cu două luni. De menţionat, că dacă pandemia va face ravagii şi până la finalul verii, celebra cursă ar putea fi anulată complet în acest an.
Pikes Peak este o cursă anuală nord-americană, cu o urcare de 20 de kilometri, cu diferenţă de nivel de circa 3 mii metri, ce include 156 viraje savuroase şi periculoase. Afară de cursa anuală, Pikes Peak a devenit tot mai solicitată în rândul constructorilor auto pentru stabilirea noilor recorduri de viteză şi timp, în special în rândul constructorilor de electromobile. Recordul mondial de timp pe Pikes Peak aparţine pilotului Romain Dumas şi electromobilului Volkswagen ID.R, care au reuşit să stabilească un timp de 7 minute 58.148 secunde.
La ora actuală în întreaga lume au fost confirmate aproape 345,000 cazuri de infectare cu coronavirus Covid-19, dintre care în SUA — 35,000 cazuri. Pandemia a afectat 192 ţări, a provocat 14,750 decese omeneşti, în timp ce aproape 100 mii de persoane au fost vindecate, potrivit statisticilor furnizate de Roylab Stats.
0
1,160
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!