Polestar a relatat despre cel de-al treilea electromobil din gamă: va fi un crossover

8 Aprilie 2020, 09:33
Denis Godorozea
Polestar a relatat despre cel de-al treilea model de serie din gamă — compania nu planifică, cel puţin acum, să lanseze o versiune de serie a proaspătului concept Precept. În schimb, multe tehnologii şi sisteme debutate cu sedanul stilat, precum şi limbajul stilistic va fi preluat de Polestar 3, care va fi un crossover, a povestit designerul Maximilian Missoni într-un interviu pentru Motor1.
Aşadar, Polestar Precept nu va evolua într-un model de serie, însă conceptul prefaţează noul limbaj stilistic original al mărcii. Dacă primele două modele au fost inspirate mult de la compania suedeză, atunci viitorul crossover Polestar 3 va adopta un limbaj stilistic nou, prefaţat de cel mai recent concept. Crossover-ul va avea faruri similare şi blocuri optice posterioare inspirate de la Precept. Tot de pe modelul conceptual pe crossover-ul electric de serie va moşteni cele mai noi tehnologii din portofoliul Polestar, precum camera frontală al sistemului de pilot automat.
Habitaclul crossover-ului electric va avea o arhitectură asemănătoare cu cea văzută pe Precept — majoritatea comenzilor şi sistemelor vor avea afişaje dedicate pe ecranul imens vertical al sistemului multimedia, poziţionat pe consola centrală. Polestar promite un sistem de operare absolut nou, diferit de cel al modelelor Volvo, unul mai performant şi comod în utilizare. În spatele volanului va fi poziţionat noul instrumentar de bord adaptiv.
Nu se cunosc date tehnice pentru viitorul Polestar 3, însă putem anticipa că acesta va fi echipat cu unul sau două motoare electrice, în funcţie de versiune, variantele de mijloc oferind circa 300 CP. Autonomia crossover-ului va constitui circa 600 km. Mai târziu Polestar va tachina fanii cu informaţii şi imagini noi, însă premiera maşinii nu va avea loc mai devreme de anul 2021.
0
1,260
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!