Viitoarea generaţie Audi A8 nu va avea o versiune electrică. Ce pregătesc germanii în schimb?

8 Aprilie 2020, 13:51
Denis Godorozea
Debutul noii generaţii Audi A8 nu va avea loc curând, or modelul actual a fost lansat recent pe piaţă şi nici nu a beneficiat de un facelift de mijloc de carieră. Chiar şi aşa, în mediul online au fost distribuite informaţii despre succesorul A8-ului actual — se pare că conducerea constructorului din Ingolstadt nu-şi doresc o variantă 100% electrică pentru viitorul A8.
În schimbul unei variante electrice, Audi A8 de generaţie nouă va avea un portofoliu diversificat de motorizări electrificate, micro-hibride şi de tip plug-in hybrid. Actuala generaţie are o versiune electrificată de top cu o baterie de 14.1 kWh, ce promite o autonomie de circa 40 kilometri în regim 100% electric. Succesorul acestui model va fi şi mai eficient, însă inginerii nu oferă deocamdată date tehnice concrete.
Gama Audi nu va fi lipsită de o navă amiral în segmentul electromobilelor, însă. În acest sens cei din Ingolstadt au ochit, aparent, reţeta la Mercedes-Benz, care tot nu pregăteşte o variantă electrică pentru S-Class, dar va lansa curând un sedan de dimensiuni mari, EQS, care se va situa în vârful gamei electrice EQ. Acelaşi lucru va avea loc şi în cadrul sub-brandului e-tron a celor de la Audi, care în următorii ani va fi diversificat cu câteva modele noi. Dar şi până la apariţia noului sedan vom aştepta câţiva ani, or acum gama e-tron va fi diversificată cu crossover-e electrice, cele care sunt la mare căutare în segment la ora actuală.
0
1,308
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!