A început deszăpezirea pe Transfăgărăşan! Când se deschide celebrul drum din România?

14 Mai 2020, 09:34
Denis Godorozea
În România au demarat lucrările de deszăpezire a DN7C Transfăgărăşan. Precum şi anii precedenţi, serviciil responsabile se confruntă cu dificultăţi după un strat generos de zăpadă depus pe renumitul traseu pe timp de iarnă. Totuşi, oficialii au numit deja o dată când va fi deschis accesul pe Transfăgărăşan!
Lucrările au demarat de câteva zile pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, acum drumarii eliberează de zăpadă un singur sens al drumului pentru a permite accesul utilajelor speciale. Presa din România transmite că stratul de zăpadă este imens, pe alocuri ajungând chiar şi 5-6 metri!
Deşi lucrările de deszăpezire ar putea finaliza chiar mai devreme, autorităţile nu planifică să deschidă accesul pe renumitul traseu mai devreme de 1 iulie. Potrivit normelor în vigoare, până la data respectivă circulaţia pe DN7C este interzisă din cauza pericolului căderii pietrelor sau avalanşelor. Amintim că Transfăgărăşan este închis cea mai mare parte a anului pentru circulaţie — anul trecut accesul a fost interzis începând cu 4 noiembrie.
0
3,332
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!