(VIDEO) Poliţia anunţă 10 zile de control intens pe drumurile din Moldova, pentru a lupta cu accidentele rutiere

22 Mai 2020, 12:37
Redacţia PiataAuto.md
În urma celor întâmplate pe parcursul ultimei săptămâni, poliţia din Moldova a ieşit astăzi într-o intervenţie publică, anunţând o campanie de 10 zile de control intens pe drumurile publice, cu scopul declarat de a readuce ordinea şi respectarea legislaţiei pe drumurile publice.
În perioada stării de urgenţă, cauzate de pandemie, echipajele de poliţie au minimizat activităţile de control şi staţionare a automobilelor, declară reprezentanţii INSP ieşiţi azi la conferinţă, pentru a nu crea interacţiuni sociale nerecomandate în contextul pandemiei. Astfel, odată cu ieşirea din starea de urgenţă, unii şoferi iresponsabili s-au simţit liberi să abuzeze şi mai mult pe drumurile publice, după cum declară aceştia, iar accidentele grave şi numărul mai mare de accidente ar fi rezultatul direct al acestei atitudini.

Astfel, în următoarele 10 zile pe străzile ţării vor fi prezente mult mai multe echipaje de poliţie. Vor fi filtre în trafic pentru verificarea actelor, dar şi pentru identificarea celor care au amenzi anterioare neachitate. Vor fi mai multe radare de viteză, atât mobile, cât şi statice, inclusiv radarele de tip nou, inclusiv cu maşini-capcană. Se va verifica şi starea de ebrietate, iar poliţia aminteşte că stările de ebrietate la volan, cu grad mai mare, aduc în prezent nu doar amenzi mari, ci şi anularea totală a permisului de conducere. În vizor au intrat şi cursele ilegale, aşa că vor fi urmărite îndeaproape şi eventuale noi tentative ca şi cele descrise în articolul nostru despre „instragrammerii” de acum câteva zile.

De asemenea, în următoarele 10 zile se vor monitoriza intersecţiile şi traversările la roşu, iar o atenţie sporită va fi acordată şi trecerilor de pietoni, şoferii care nu cedează trecerea fiind sancţionaţi. În acelaşi timp, vor fi amendaţi şi pietonii care traversează neregulamentar.

Mai mult ca atât, majoritatea echipajelor vor fi însoţite de trupele de la Fulger, pentru a stăvili eventualele situaţii de conflict, iar cei de la Direcţia Investigare Efectiv, care vor însoţi de asemenea aceste echipaje, vor urmări ca poliţiştii să aibă un comportament corect faţă de cetăţeni.
0
735
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!