METRO, în parteneriat cu PNUD, mai instalează două staţii de încărcare a automobilelor electrice

5 Iunie 2020, 10:58
Redacţia PiataAuto.md
Compania METRO Cash & Carry Moldova, în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), continuă iniţiativele sale durabile prin instalarea a încă două staţii de încărcare a automobilelor electrice în parcarea magazinului său de la Botanica şi din municipiul Bălţi. Astfel, METRO oferă oportunitatea clienţilor săi să-şi încarce maşinile electrice în toate magazinele sale din Moldova.
„Această măsură reprezintă o continuitate a iniţiativelor lansate în anul precedent privind crearea infrastructurii de soluţii alternative de energie pentru comunitatea din Moldova. De asemenea, aceasta vine să susţină şi strategia globală a companiei noastre privind reducerea emisiilor de CO2. Durabilitatea este una din componentele culturii noastre corporative, iar prin această iniţiativă ne propunem ca acţiunile pe care le facem astăzi să aducă beneficii generaţiilor viitoare”, a menţionat Serghei Martinov, Director General al METRO Cash & Carry Moldova.

Staţiile, oferite de compania Ecofactor Charge, sunt disponibile pentru reîncărcarea autoturismelor pentru clienţii magazinului şi toţi vizitatorii, în timpul programului magazinului. Utilizatorii pot beneficia de o oră gratuită pe zi pentru reîncărcare. Staţia dispune de două încărcătoare şi poate deservi două automobile simultan, la o capacitate de 22 kw fiecare.

Acum, costul încărcării este suportat de METRO, pentru a motiva clienţii şi partenerii săi să investească în soluţii alternative, care nu poluează mediul, prin urmare să investească într-un viitor verde al ţării şi pe termen lung într-un mediu mai puţin nociv. Începând cu luna ianuarie 2021, reîncărcarea se va efectua contra cost.

„Aducem sincere aprecieri şi mulţumiri partenerului nostru strategic Metro Cash & Carry, care şi-a unit forţele şi resursele cu PNUD pentru a promova realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Acum, angajaţii şi clienţii tuturor magazinelor METRO care dispun de vehicule electrice îşi pot încărca maşinile gratuit în timp ce lucrează sau îşi fac cumpărăturile. Acesta este un pas important în încurajarea utilizării vehiculelor cu emisii reduse", afirmă Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova.

În 2019, Metro a instalat o primă staţie de încărcare a maşinilor electrice, în cadrul aceluiaşi parteneriat cu PNUD Moldova.

Odată cu dezvoltarea infrastructurii pentru automobilele electrice, numărul acestora a început să crească vertiginos în Moldova, doar în nouă luni ale anului 2019 fiind importate peste 200 de electromobile, iar numărul acestora depăşind cifra de 350.

(P).
0
1,786
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!