Tot mai aproape de GR Corolla: Toyota lansează versiunea sportivă Special Edition pentru Corolla

3 Iunie 2020, 17:24
Denis Godorozea
Zvonuri despre eventuala apariţie a unui hot-hatch preparat de specialiştii din cadrul Gazoo Racing circulă în mediul online de mai mult timp, iar lansarea unei versiuni demenţiale pentru compacta urbană Yaris a venit doar să confirme planurile japonezilor de a diversifica oferta în segmentul de performanţă. Totuşi, deocamdată nu se cunoaşte cam când ar putea apărea o GR Corolla, însă proaspăta versiune limitată Special Edition prevesteşte apariţia noului bolid de stradă.
Toyota Corolla Special Edition nu se distinge tehnic de versiunile de serie — actualizările vizează doar aspectul exterior al maşinii cu mici posibilităţi de personalizare pentru habitaclu. La baza noii versiuni a stat interpretarea sport incipientă SE, disponibilă pe piaţa americană, însă jantele originale de 18 ţoli de culoare neagră au fost preluate de la interpretarea de top XSE.
Printre alte elemente de decor se enumeră splitter-ul frontal şi alte elemente adiţionale de culoare neagră din bara de protecţie faţă, pragurile laterale evazate şi eleronul integrat în partea de sus a hayonului, cât şi un splitter imitat printr-o inserţie decorativă neagră la nivelul barei de protecţie spate. Exclusivă este nunaţa de roşu a caroseriei, Supersonic Red, indisponibilă pentru versiunile standard.
Cum am menţionat mai sus, tehnic Corolla Special Edition nu se distinge de versiunile de serie şi are sub capotă benzinarul de 2.0 litri, cu 170 CP şi 205 Nm la activ, cuplat la cutia cu variaţie continuă ce transmite cuplul pe puntea faţă. Totuşi, odată cu publicarea informaţiilor despre noua versiune, reprezentanţa americană Toyota a sugerat că aceasta prevesteşte eventuala apariţie unui model mai impunător, fiind vorba, cel mai probabil, de varianta GR Corolla. În total ediţia specială va enumera doar 1,500 automobile, toate adresate pieţei americane.
0
3,159
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!