Audi pune sare pe rana celor de la Mercedes: spre deosebire de EQC, SUV-ul e-tron bate recorduri de succes!

16 Iulie 2020, 10:56
Ilie Toma
În timp ce Mercedes-Benz recunoştea acum 3 zile, de facto, prin unul din directorii săi importanţi că EQC e un eşec, din cauza că a venit prea târziu pe piaţă, că e prea scump şi că e plictisitor, Audi pune azi sare pe rană şi anunţă că SUV-ul său electric, concurent direct pentru EQC, o duce cum nu se poate mai bine şi bate adevărate recorduri de vânzări, devenind chiar cel mai bine vândut SUV electric din lume în segmentul său!
În ciuda contextul pandemic din acest an, Audi a reuşit să livreze la nivel global tocmai 17,641 exemplare din familia e-tron în primele 6 luni! Asta înseamnă o creştere de 86.8% faţă de livrările anului trecut! Iar aceste cifre l-au făcut pe e-tron cel mai bine vândut SUV electric din segmentul său la nivel global şi cel mai vândut SUV electric în general, din toate segmentele şi dimensiunile, în Europa!
Audi a ţinut să le mulţumească în special scandinavilor pentru aceste rezultate. În Norvegia, de exemplu, Audi e-tron a fost cel mai bine vândut autoturism în prima jumătate a anului. Adică cel mai bine vândut model în general, dintre toate maşinile, cu toate motoarele, care se vând în această ţară! Modelul a ajuns atât de popular la norvegieni, încât numără în prezent 92% din toate livrările Audi în Norvegia. Adică tot restul gamei Audi, de zeci de modele, numără doar 8% din vânzările mărcii în Norvegia! Extraordinară situaţia!
Dar vânzările modelului stau bine şi-n Suedia, şi-n Islanda, şi-n SUA, dar şi în alte părţi ale lumii. Audi explică succesul modelului său printr-o inginerie care l-a făcut cu adevărat plăcut în condus şi exploatare, cu o baterie care se încarcă rapid. Chiar ieri seară noi am publicat un articol în care am aruncat o privire mai profundă la bateria lui Audi e-tron şi la ingineria adusă de ea.
Aşadar, un eşec dureros pentru Mercedes-Benz în segmentul SUV-urilor electrice şi un succes răsunător pentru Audi. Voi ce credeţi, ce lecţii ar trebui învăţate de producătorii germani din această situaţie?
0
5,104
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!