Maserati prezintă noul său propulsor original după o pauză de două decenii

2 Iulie 2020, 14:47
Denis Godorozea
După o pauză de mai bine de 18 ani, Maserati revine la producţia motoarelor proprii. Noua creaţie a italienilor a fost botezată Netunno, şi este pregătită pentru viitorul supercar al mărcii, MC20. Ulterior, însă, motoarul respectiv va ajunge, cel mai probabil, şi pe alte modele din gamă, chiar într-o concepţie hibridă, iar asta înseamnă că Maserati ar putea renunţa la motoarele livrate de Ferrari.
Netunno este un benzinar V6 de 3.0 litri, cu cilindri amplasaţi la 90 grade. Sistemul de injecţie este unul combinat, iar fiecare cilindru dispune chiar de câte două bujii. Propulsorul mai este dotat cu două turbocompresoare, care vor ajuta să dezvolte puterea maximă de 630 CP de la 7,500 rpm, şi un cuplu maxim de 730 Nm între 3,000 şi 5,500 rpm!
Producţia motorului se va desfăşura la uzina italienilor din Modena. Primul automobil cu noul motor va fi supercar-ul Maserati MC20, unde acesta se va situa pe posterior. Premiera este programată pentru luna septembrie. Mai târziu italienii planifică să lanseze motorizări hibride pentru celelalte modele din gamă şi putem intui că noul benzinar va sta la baza viitoarelor sisteme.
0
3,653
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!