Sute de maşini au fost lăsate să ardă pe o navă după izbucnirea unui incendiu

6 Iulie 2020, 16:02
Denis Godorozea
O adevărată dramă s-a desfăşurat în SUA cu câteva săptămâni în urmă — o corabie cu circa 2,000 de automobile la bord a luat foc. Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime omeneşti, dar cel puţin 8 persoane angajate ale serviciilor de urgenţă din Jacksonville, statul Florida, s-au ales cu diverse traumatisme în urma unei explozii declanşate din cauza flăcărilor.
Riscul sporit de explozie şi temperaturile de peste 500 grade la interiorul navei nu au permis angajaţilor serviciilor de urgenţă să pătrundă la interior pentru ca să stingă în totalitate flăcările. Astfel, incendiul a fost controlat cu forţele pompierilor timp de aproape o săptămână, de pe 4 iunie până în dimineaţa zilei de 12 iunie, după ce a şi luat sfârşit.
Cazul a avut loc la bordul corabiei Hoegh Xiamen, lansată în exploatare de compania chinezească Hoegh Autoliners în 2010. La bordul corabiei se aflau aproximativ 2,000 automobile, toate rulate, ce urmau să fie exportate de pe teritoriul SUA. Cel mai probabil, este vorba despre maşinile avariate sau scoase din exploatare în SUA, ce au fost vândute ulterior la licitaţiile online şi urmau să fie transportate într-un alt colţ al planetei, noilor proprietari.
La moment nu se cunoaşte mărimea daunei produse de flăcări, dar nici cine va purta răspundere pentru pagubele materiale. Cert este că temperatura aerului la bordul corabiei atingea 500 grade Celsius — la asemenea temperaturi suprafeţele din aluminiu şi plastic de la interiorul şi exteriorul maşinii nu rezistă şi pur şi simplu se topesc! Nu există imagini de la interiorul navei, dar autorităţile comunică că incendiul a izbucnit pe cea de-a şaptea punte a corabiei, iar flăcările nu au cuprins direct vreo maşină.
Pentru stingerea incendiului pompierii au utilizat nu mai puţin de 95,000 litri de apă, iar acum autorităţile urmează să stabilească cauzele izbucnirii incendiului şi suma pagubei.
0
2,267
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!