(VIDEO) Acesta e offroader-ul adevărat creat pentru Siberia!

18 Iulie 2020, 07:46
Redacţia PiataAuto.md
Nu, prieteni, SUV-urile alea frumoase pe care le vedem în showroom-uri şi pe străzi n-ar avea nici o şansă pe aici. Nici cu tracţiune integrală, şi cu anvelope de offroad, nici cu niţel plastic de protecţie în jurul caroseriei.
Ba mai mult chiar, nici măcar offroader-ele veritabile, construite pe cadru dur, cu roţi mai mari, gardă la sol înălţată şi admisie ridicată n-ar putea face mare lucru şi aproape sigur ar rămâne blocate în aceste mlaştini siberiene de turbă. Pe aici se merge uşor doar iarna, când drumurile îngheaţă. Vara, însă, anume aşa arată căile de acces în majoritatea timpului.

Şi iată un offroader adevărat, creat exact pentru aceste mlaştini. Îi spune Ural 5920 şi a fost produs între anii 1985 şi 1989. Înaintarea o face prin două blocuri mari de şenile, faţă şi spate, puntea faţă putând vira în întregime, adică întregul bloc de şenile, datorită acestui fapt camionul fiind comandat prin volan, nu prin manivelele obişnuite din vehiculele cu şenile.
E propulsat de un motor diesel de KAMAZ, care dezvoltă 210 CP. Are 9 metri lungime, 3 metri lăţime şi 3.7 metri înălţime, căntărind 24 tone. Poate înainta cu o viteză maximă de 30 km/h, însă se poate aventura cu uşirinţă în mlaştini de până la 1.8 metri adâncime! Cât consumă? Ia’ ghiciţi! Ei bine, consumul „normal” e de 100 litri la 100 km, dar dacă mlaştinile vor fi mai dificile decât cele normale, puteţi să vă aşteptaţi la cifre mai mari!

Vehiculul ăsta a făcut treabă atât de bună în Siberia, încât în 2002 a fost repus în producţie de către o uzină din Ecaterinburg, uzină care a ales să monteze, însă, un alt motor mai puternic de la o puzină din Yaroslav.

În fine, în video-ul de mai jos puteţi vedea şi voi ce poate face acest monstru pe nume Ural 5920 în offroad-ul din Siberia!...
0
8,795
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!