(VIDEO) UAZ Buhanka se vinde în Japonia şi costă o avere! De ce l-ar cumpăra japonezii?

23 Iulie 2020, 18:47
Ilie Toma
De ce-ar cumpăra japonezii vreodată în viaţă un UAZ Buhanka, dacă au maşinile lor de tot soiul, de la microcar-uri la offroader-e ultra-rezistente, constuite pe cadru dur?
Cam asta ne-am întrebat şi noi când am aflat întâmplător că legendarul UAZ Buhanka, numit şi 3909 după numele său cifric actual, se vinde în Japonia. Şi nu se vinde doar de azi, ci de multă vreme! O perioadă în Japonia se vindea doar UAZ Buhanka, dar mai nou au început să se vândă şi UAZ-uri Patriot.
Şi acum haideţi să vă spunem ce preţ exotic are un UAZ Buhanka în Japonia! Dacă în Rusia ediţia de top UAZ Buhanka Expedition ajunge să coste 12,000 euro, iar una de bază costă sub 10,000 euro, atunci azi, în Japonia, preţul unui UAZ Buhanka porneşte de la aproape 32,000 euro fără costuri de livrare şi înmatriculare, iar preţul final plătit de cumpărător ajunge pe la 35,000 euro! Mai mult ca atât, aici se vinde şi ediţia de top UAZ Buhanka Expedition, de care vorbeam mai sus, iar ea costă cu vreo 3,000 euro mai scump, deci pe la 38,000 euro ajunge preţul plătit de cumpărătorul nipon pe ea!
Şi asta nu e tot, pentru că adiţional se mai vând tot soiul de bare şi accesorii opţionale, de care vei avea nevoie şi care mai cresc preţul cu câteva mii de euro sau sute de mii de yeni. Însă noi ştim că un UAZ Buhanka, atunci când iese din uzină, nu e gata, finalizat, iar puţinii japonezi, care se încumetă să cumpere un UAZ Buhanka, o fac pentru că-s niţel exotici, excentrici sau găsiţi voi alt cuvânt. Cert e că majoritatea din ei ajuns să mai bage o mulţime de bani în ele ca să le pună ba aer condiţionat, ba sobe, ba izolare fonică.
Cel mai vesel e reportajul de mai jos, însă, făcut de o televiziune rusească tocmai 9 ani în urmă. Reporterii au căutat cei mai mari entuziaşti de UAZ, care-şi cumpăraseră proaspăt unul nou din showroom. Au găsit un japonez care le-a uns urechile la început cu laude frumoase despre caracterul spartan al lui Buhanka, în raport cu maşinile alea plicticoase şi prea perfecte din Japonia. Altul le-a lăudat şi designul stilat, dar până la urmă japonezul n-a răbdat şi a început să le enumere jurnaliştilor ultimele lucruri care se stricaseră. Apoi aflăm că japonezul a mai investit aproape 30,000 euro în Buhanka sa, ca s-o aducă la o condiţie decentă! Ce-o fi fost în capul lui, să dea în total aproape 70,000 euro pe un UAZ Buhanka?
Şi în acelaşi reportaj nostim reporterii ruşi au mai găsit un designer japonez, care-şi cumpărase un alt UAZ Buhanka. Omul plătise pe maşină şi pe perfecţionările absolut necesare 5 milioane şi jumătate de yeni, adică peste 60,000 euro la cursul de atunci! Dar omul are scaune frumoase acum, a izolat compartimentul motor care e între scaunele faţă şi emană căldură întotdeauna şi are şi un sistem audio. Tot acelaşi japonez a tras o cireaşă de pe tort la urmă, zicând că cel mai tare l-a impresionat la UAZ Buhanka faptul că nici un şurub al maşinii nu era strâns până la urmă!
0
8,412
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!