Wey Tank 300: offroader chinezesc cu cadru dur care vrea să se dueleze cu Gelandewagen

24 Iulie 2020, 12:53
Denis Godorozea
Chinezii de la Great Wall s-au lăsat duşi de valul trendurilor şi au decis să se lanseze în segmentul offroader-elor spartanice cu cadru dur. Acesta este noul Wey Tank 300, offroader cu denumire promiţătoare ce ţinteşte să lupte direct cu Jeep Wrangler şi noul Ford Bronco, dar se pare că în materie de design s-a inspirat mult şi de la Gelandewagen. De altfel, lansarea maşinii sub brandul Wey ar însemna şi un preţ ceva mai piperat, poate chiar apropiat de preţurile rivalilor direcţi, or divizia a luat naştere în cadrul Great Wall acum câţiva ani pentru a oferi pe piaţă modele ceva mai performante şi mai scumpe.
Tank 300 este primul model construit pe cadru dur din gama Wey — anterior marca din China avea în portofoliu doar SUV-uri, unele arătoase, de altfel. Tank-ul este, însă, un model de nişă, pe care chinezii mizează mult în special pe termen lung, sperând, probabil, ca acesta să obţină măcar o părticică din faima legendelor de offroad americane, britanice şi germane.
Pe lângă platforma cu cadru dur, Wey Tank 300 a preluat şi alte ingrediente din reţeta offroader-elor occidentale. El combină aspectul general brutal cu siluetă pătrăţoasă şi culori aprinse, scuturi de protecţie din plastic nevopsit, gardă la sol uriaşă şi anvelope de offroad. Pe uşa din spate este montată o roată de rezervă. Totuşi, Tank-ul chinezesc nu oferă posibilitatea demontării plafonului sau portierelor, precum în cazul lui Wrangler sau Bronco.
Habitaclul nu pare să fie la fel de brutal precum exteriorul. Chinezii au publicat o singură imagine computerizată cu planşa de bord, unde putem vedea 5 prize de aer rotunde, parcă inspirate de la Mercedes-Benz, şi două ecrane generoase, unul pentru instrumentarul de bord digital şi cel de-al doilea pentru sistemul multimedia. Constructorul promite materiale de nivelul premium la bord cu multiple posibilităţi de personalizare.
Deocamdată Wey Tank 300 a debutat în formă de prototip, însă varianta de serie nu se va distinge prea mult şi promite să se lanseze până la finalul acestui an. Sub capota versiunii de serie se va situa benzinarul turbo de 2.0 litri, cu 245 CP la activ, cuplat la o cutie automată cu 8 trepte. Ulterior chinezii planifică să dezvolte o serie de modele cu denumirea Tank, ce vor fi mai mari decât maşina din imagini.
0
5,905
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!