O nouă fuziune în industria auto? Honda şi Nissan s-ar putea uni într-un singur concern!

18 August 2020, 16:46
Denis Godorozea
În industria auto mondială şi-ar putea face apariţia un nou concern imens, care să ajungă în topul producătorilor auto ca şi volum de producţie şi vânzări. Este vorba despre un tandem mai puţin aşteptat — Honda şi Nissan ar putea fuziona într-un viitor, iar această afacere ar fi fost recomandată chiar de conducerea Japoniei, potrivit informaţiilor furnizate de The Financial Times.
Iniţiativa a fost pronunţată anul trecut, în perioada înlăturării lui Carlos Ghosn de la şefia Nissan, atunci când viitorul Alianţei Renault-Nissan a fost încă incert. Guvernul japonez şi-ar fi motivat propunerea prin stabilirea unui concern nou, mult mai puternic, care să devină un jucător mai important în industria auto globală, precum Toyota, sub influenţa căreia au ajuns constructori precum Mazda şi Subaru.
Totodată, conform The Financial Times, oficialii Honda şi Nissan nu au comentat această iniţiativă, ba aceasta nici măcar nu a fost dezbătută la nivelul acţionarilor şi conducerii celor doi constructori. În prezent o astfel de iniţiativă ar avea puţine şanse de realizare, în contextul în care Nissan a elaborat un plan definit de activitate pentru următorii ani, strâns integrat în planurile de dezvoltare ai întregii Alianţe Renault-Nissan. Mai mult de atât, Honda este al treilea cel mai mare constructor auto din Japonia cu o producţie anuală de 4.8 milioane automobile. Compania japoneză se pare că nu se confruntă cu dificultăţi în domeniul financiar sau tehnologic, astfel nu ar fi interesată într-un asemenea parteneriat.
1
2,801
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!