Premieră: versiunea actualizată a celui mai performant Bentley Bentayga Speed

14 August 2020, 12:09
Denis Godorozea
La un an şi jumătate de la prima lansare, cea mai performantă versiune Bentley Bentayga Speed se prezintă în versiunea actualizată. Premiera vine la două săptămâni distanţă de la debutul oficial al întregii game Bentayga facelift. Modificările estetice sunt similare, iar durata de viaţă de doar 1.5 ani nu promite modificări tehnice prea mari, în special dacă e să ţinem cont că Bentayga Speed a uimit comunitatea auto cu caracteristicile sale în momentul premierei, unele lăudabile, de altfel.
Astfel, sub capota Bentayga Speed se află în continuare benzinarul biturbo W12 de 6.0 litri, motor ce poate livra o 635 CP şi un cuplu imens de 900 Nm. În aceste condiţii, Bentayga Speed poate accelera până la 100 km/h în 3.9 secunde, având viteză maximă de 306 km/h. Britanicii raportează mici actualizări la nivelul sistemului de frânare şi de stabilitate, dar şi pentru cutia automată cu 8 rapoarte. Modificările nu sunt de ordin tehnic, însă, ci cel mai probabil ţin de soft. Motorul, însă, a fost înzestrat cu un sistem adaptiv de deconectare a cilindrilor într-un regim de rulare mai domol, de dragul eficienţei şi emisiilor medii, bineînţeles.
La nivel estetic Bentayga Speed se distinge de celelalte versiuni, precum şi anterior, prin calandrul şi barele de protecţie, eleronul integrat în partea de sus a hayonului şi sistemul de evacuare mai agresiv şi mai sonor. În interiorul maşinii poate fi văzut un volan nou cu trei spiţe, iar constructorul promite o listă revizuită de variante de tapiserie şi decor interior.
0
1,435
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!