Studiu: ce vârsta medie au automobilele înmatriculate în Europa?

18 August 2020, 13:48
Denis Godorozea
Asociaţia Producătorilor Auto din Europa (ACEA) a publicat un studiu referitor la vârsta medie a tuturor automobilelor înregistrate în ţările UE. Specialiştii au determinat care dintre ţările Bătrânului Continent se poate lăuda cu cea mai mică vârstă medie în diverse categorii de automobile, dar şi outsiderii topului, printre care tradiţional sunt ţările din Estul Europei.
Aşadar, după cum putem vedea în imaginea de mai jos, vârsta medie a automobilelor înregistrate în Europa este de 10.8 ani, pe când camioanele ce circulă prin UE au o vârstă medie de 12.4 ani, iar autobuzele şi per general transportul public — 11.4 ani. În Top 3 ţări cu cel mai nou parc auto în segmentul autoturismelor se numără Luxemburg (6.4 ani), Marea Britanie (8 ani) şi Irlanda (8.2 ani). Cele mai proaspăt parc de camioane este înregistrat, însă, în Austria, media fiind de 4 ani. ţara este urmată de Luxemburg (6.5 ani) şi Franţa (7.2 ani).
La coada clasamentului în segmentul autoturismelor s-au plasat consecutiv România (16.2 ani), Estonia (16.7 ani) şi Lituania (16.9 ani). În cazul camioanelor, cele mai vechi sunt înregistrate în Cehia (17 ani), Estonia (18.2) şi Grecia (20.9 ani). Vârsta medie a camioanelor întregistrate în România este de 15.6 ani. Din nefericire, Republica Moldova nu a fost inclusă în clasament, or ACEA nu a efectuat asemenea studii pe teritoriul ţării noastre. Dar dacă ar fi inclusă, totuşi, Moldova, cum credeţi, ce poziţii ar avea ţara noastră?
0
1,999
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!