Noul Mercedes-AMG S 73 e va oferi peste 800 CP şi va fi un model plug-in hybrid!

4 Septembrie 2020, 10:44
Denis Godorozea
Premiera mondială a noii generaţii Mercedes-Benz S-Class a avut loc acum două zile — germanii au prezentat primele versiuni de serie şi au dezvăluit motorizările de bază, reprezentate de unităţi de 3.0 litri pe benzină şi motorină. Tot atunci Mercedes a prezentat imagini cu varianta de top S 580 e, un plug-in hybrid care se va situa în vârful gamei de motorizări a noii generaţii, însă acum avem şi câteva detalii despre viitoarele versiuni demenţiale pregătite de Mercedes-AMG.
Aşadar, în vârful gamei Mercedes-Benz S-Class de generaţie nouă se va situa versiunea 580 e. Aceasta combină un benzinar de 3.0 litri, cu 6 cilindri, cu un motor electric integrat în cutia automată cu 9 rapoarte. Motorul este alimentat de la o baterie de 28 kWh, ce-i promite limuzinei o autonomie de până la 100 km în regim 100% electric. Aceasta va fi şi cea mai puternică versiune cu emblema Mercedes-Benz a noului S-Class, având la activ circa 517 CP. Per comparaţie, versiunea PHEV a generaţiei precedente S 500 e avea o baterie de doar 8.7 kWh, cu autonomie de circa 33 km, iar tandemul dintre benzinarul V6 de 3.0 litri şi motorul electric oferea cel mult 442 CP. O creştere considerabilă a caracteristicilor, nu?
Ei bine, cele mai interesante noutăţi pentru pasionaţii S-Class-urilor de performanţă abia urmează să vină. Presa britanică a reuşit, însă, să obţină informaţii despre ceea ce pregăteşte divizia Mercedes-AMG. Astfel, în gamă vor fi prezente două versiuni: S 63 e şi S 73 e, cel din urmă indice fiind utilizat pentru prima dată de germani. Mai interesant este că ambele motorizări sunt de tip plug-in hybrid, cu motor electric ce va acompania unitatea V8 de 4.0 litri.
Mai mult de atât, urmează să fie lansată şi o limuzină de lux suprem cu emblema Mercedes-Maybach. Nu se cunoaşte cu exactitate, dacă aceasta va avea un substrat tehnic electrificat, însă voci apropiate companiei sugerează că acest S-Class va miza pe benzinarul V12 de 6.0 litri, contrar zvonurilor anterioare! Se anticipează că acest motor va fi capabil de circa 630 CP şi 1,000 Nm! Da, prieteni, germanii pregătesc surprize extraordinare pentru noul S-Class!
0
8,917
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!