Cupra şi ABT Sportsline prezintă noul lor bolid electric pentru curse Rally Extrem E

21 Octombrie 2020, 10:42
Denis Godorozea
Divizia de performanţă Cupra s-a alăturat atelierului de tuning ABT Sportsline în vederea dezvoltării unui bolid 100% electric pentru cursele de rally cu electromobile din seria Extrem E. Competiţia va demara în 2021, iar acum partenerii au prezentat prototipul electromobilului de performanţă, care se va aventura în cursă.
Seria Extrem E va avea loc anul viitor în 5 etape, în primul sezon cu sportive exclusiv electrice. Mai mulţi constructori auto de talie mondială şi-au anunţat intenţia de a participa în competiţie, iar acum şi Cupra s-a lansat în proiect, alături de tunerii de la ABT Sportsline, specializaţi pe modificarea modelelor tuturor brandurilor din portofoliul Volkswagen Group.
Ei bine, bolidul din imagini nu este creaţia celor de la ABT Sportsline şi Cupra, or toţi concurenţii se vor duela pe traseu pe un model unic, numit Odyssey21, creat de specialiştii din cadrul companiei franceze Spark Racing Technology. Sportiva de 1,650 kg este propulsată de un motor electric poziţionat central, ce transmite cuplul pe ambele punţi în cadrul sistemului de tracţiune integrală. Acesta este capabil de 540 CP. Respectiv, Cupra şi ABT Sportsline nu pot contribui direct la substratul tehnic al maşinii, dar pot modifica aspectul ei exterior şi să-şi aleagă piloţii. În schimb, partenerii se vor inspira de tehnologiile şi experienţa obţinută în competiţii pentru viitoarele electromobile de performanţă de serie.
În cazul Extrem E fiecare echipă va lansa câte două echipaje formate dintr-un pilot şi copilot. Primul pilot anunţat de ABT Sportsline pentru sezonul de anul viitor este Mattias Ekstrom, campion DTM şi Rallycross. Cel de-al doilea echipaj va fi format din două persoane de sex feminin, conform standardelor Extrem E, şi urmează să fie anunţat ulterior.
0
1,251
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!