Maşina italiană care se vinde fără preţ clar. Această Afla Romeo Disco Volante e poate cea mai specială Alfa a ultimilor ani!

10 Octombrie 2020, 22:18
Ilie Toma
Am vorbit mult de maşini de colecţie şi exemplare superbe germane, americane, chiar şi japoneze în ultima vreme. Dar azi vrem să ne scăldăm cu toţii privirea în ceva deosebit de frumos şi special, venit din Italia aia clasică, a maşinilor aşa cum se făceau odată.
Cândva, foarte demult, producătorii auto îţi creau platforma tehnică, motorul suspensia — întreg scheletul maşinii, iar tu mergeai ulterior la o companie specializată în caroserie ca la croitor şi-i spuneai să-ţi croiască ceea, de ce aveai nevoie. Puteai alege câteva formule standard, sau puteai plăti pentru croială personalizată. Şi în rezultat, aveai o maşină aproape unică în lume. Numele acestor producători de caroserii s-au transformat ulterior în case de design pentru marii producători auto, ei sugerându-le forme mai inspirate pentru modelele lor de serie.
Dar una din aceste renumite case de design, pe nume Carozerria Touring, a prins un dor intens acum câţiva ani de meşteşugul ăla clasic de creare a caroseriilor personalizate. S-au gândit cei de acolo, au făcut şedinţe şi episoade nebune de creaţie, şi au desenat o Alfa Romeo aşa cum o vedeau ei. O Alfa Romeo Disco Volante Touring. Asta s-a întâmplat încă în 2012, când şi-au prezentat ideea la salonul auto de la Geneva. Apoi, cu un an mai târziu, au revenit la acelaşi salon cu varianta de producţie, gândită să poată fi dezvoltată folosind scheletul celei mai demenţiale Alfa din acea vreme — 8C Competizione, ea însăşi o creaţie exclusivistă şi limitată în cantitate.
Iar asta înseamnă că puterea vine din acelaşi motor V8 de 4.7 litri şi 450 CP, de origine Ferrari. Da, fiind parte a aceluiaşi grup, 8C Competizione a primit cu generozitate o inimă de Ferrari! Formele, însă, au fost de Disco Volante, iar noţiunea asta se trage din anul 1952, fiind un soi de poreclă de „disc zburător” pentru designul ăsta cu contur de jur împrejur, care face partea superioară să pară că zboară peste asfalt.
Foto: Alfa Romeo 1900 C52 Disco Volante, anul 1952

Din momentul când creatorii acestui design modern şi-au anunţat disponibilitatea de a produce asemenea maşini exclusiviste, au venit şi primele comenzi de la clienţi sofisticaţi. Fiecare exemplar avea nevoie de circa 4,000 ore de muncă, la care se mai adăugau alte ore pentru orice personalizări avansate. Totul se discuta în detaliu — de la nuanţa unică de culoare, până la ce sistem audio vrei să-ţi pună oamenii ăştia în maşină.
Şi câte asemenea exemplare crezi că au fost produse din 2013 până în 2017? Ei bine, ţine-te: doar opt! Da, opt exemplare în total!
Şi maşina asta, despre care vorbim noi azi că a fost proaspăt scoasă la vânzare, a fost produsă în 2017, fiind a 6-a din cele 8. Omul şi-a comandat-o în culoare albastră Blu Largo, nuanţa fiind o adaptare a culorii albastre de la Ferrari, numită Tour de France.
Mai mult ca atât, comanditarul a vrut ca maşina să-i amintească de yaht-ul său, aşa că interiorul ei are textură de lemn natural în stil de yaht şi e unica din cele 8 produse, care are aşa ceva! Iar asta nu e tot!
Rafinamentul acestui conoisseur nu se limitează doar la yaht-uri şi maşini, ci şi la sisteme audio desăvârşite. O echipă de la renumitul producător de sisteme audio Focal a venit în timpul creării maşinii şi i-au conceput un sistem audio potrivit, personalizat, pentru această Alfa. Numai sistemul audio a mai costat 20,000 euro!
Şi, fireşte, întreg procesul de creare a maşinii a fost fotografiat profesionist şi documentat, iar azi maşina poartă cu ea un album cu propria sa istorie specială.
Mai mult ca atât, după ce maşina a fost construită, toţi cei care au participat la producţia ei şi-au lăsat semnătura pe capota acestei Alfa!
Proprietarul său a deservit-o cu regularitate la un service oficial Maserati, aşa cum recomandă cei de la Alfa pentru acest model. Maşina asta a fost expusă deja şi la câteva concursuri, iar din când în când omul care a cumpărat-o a mai şi mers cu ea. Nu foarte mult, or, asemenea bijuterii de colecţie se gustă rar şi în doze mici, pentru că-s esenţe tari! Maşina asta are azi doar 5,750 km pe bord!
Şi da, proprietarul său rafinat o vinde pentru că ştie că-şi poate scoate deja investiţia cu profit pe ea. Pentru că, deşi are doar 3 ani de când a fost produsă, această Alfa Romeo Disco Volante Touring Superleggera e o raritate absolută, pentru cele mai rafinate colecţii!
Şi pentru că maşina e atât de specială, şi vânzarea e cu totul diferită. Preţul nu e anunţat. Dacă oricine consideră că a intuit cât costă, îi poate comunica preţul actualului proprietar, printr-un om delegat să se ocupe de vânzarea sa. Dacă-l va intui corect, sau va fi chiar mai generos, are şanse să se pricopsescă în colecţie cu acest exemplar. Dacă nu va intui cu decenţă preţul, probabil nu va primi nici un răspuns, iar asta ar însemna un fel de „nu te pricepi, nu e pentru tine”. O fi un soi de joc, o fi un soi de manieră sofisticată de a vinde un obiect atât de unic în lumea multimilionarilor... Dar ceea ce nu poate nega nimeni e că această Alfa Romeo e cu siguranţă cea mai extraordinară Alfa creată în ultimii mulţi ani în lumea noastră! O adevărată operă de artă!
0
3,691
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!