Record în Norvegia: electromobilele au cucerit o cotă de peste 60% din vânzări! VW ID.3 e lider absolut

5 Octombrie 2020, 13:56
Denis Godorozea
Piaţa auto din Norvegia vine cu o nouă lecţie pentru ţările UE şi comunitatea auto din întreaga lume, stabilind un nou record în luna septembrie a acestui an. În luna respectivă, pe teritoriul ţării au fost comercializate circa 15,000 automobile, iar din acest total aproape 90% din automobile au un sistem de propulsie electrificat, iar cota celor electrice a depăşit 60%!
Astfel, în luna septembrie în Norvegia au fost înmatriculate circa 10,000 electromobile noi, totalul vânzărilor în această lună fiind de circa 15,500. Conform statisticii, 61.5% din toate automobilele noi înmatriculate în Norvegia au un sistem de propulsie 100% electrică, în timp ce cota celor tradiţionale, echipate doar cu motoare pe benzină sau motorină este de doar 11.1%, record minim istoric. Respectiv, cota maşinilor hibride clasice şi plug-in hybrid este de 27.4%.
În septembrie liderul segmentului electromobilelor în Norvegia a devenit proaspătul Volkswagen ID.3 cu un total de aproape 2,000 unităţi. Astfel, în totalul vânzărilor ID.3 are o cotă impunătoare de 12.8%. Liderul tradiţional, Tesla Model 3, a finalizat luna cu locul doi în clasament, cu un total de 1,116 unităţi, iar pe cea de-a treia poziţie s-a clasat un alt jucător nou în segmentul electric, Polestar 2, sedanul ce abia s-a lansat în Europa, cu 937 unităţi înmatriculate.
0
2,137
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!