UAZ Patriot poate fi cumpărat acum cu cutie automată franceză cu 6 trepte, dar cu acelaşi motor arhaic

12 Octombrie 2020, 15:46
Denis Godorozea
UAZ a lansat o nouă versiune pentru offroader-ul arhaic Patriot — acum maşina este disponibilă cu cutie automată, pentru prima dată în istoria modelului respectiv. Însă cum puteam anticipa, cutia nu este de origine rusească, ci una franceză, dar tot mai veche sau, cum a menţionat şi constructorul în comunicatul său oficial, verificată în timp.
Este vorba despre cutia automată Punch Powerglide 6L50, cu 6 trepte. Potrivit oficialilor UAZ, cutia este tocmai potrivită pentru un automobil de teren, or poate face faţă motoarelor cu o putere maximă de 320 CP şi 500 Nm, iar asta chiar dacă UAZ Patriot nu are asemenea motoare în gamă. Astfel, constructorul sugerează că cutia nu va provoca bătăi de cap posesorilor pe parcursul exploatării.
Deocamdată cutia automată va putea fi comandată doar în tandem cu vechea unitate ZMZ Pro, de 2.7 litri, ce dezvoltă 149.6 CP şi 235 Nm. Ruşii susţin că şi motorul a fost supus unei modernizări mai ample recent. Cu noua cutie automată motorul va fi mai eficient decât în tandem cu cutiile manuale. UAZ nu a precizat consumul de combustibil indicat de offroader-ul în noua ipostază, dar promite economii de până la 2 litri în raport cu Patriot-ul cu cutie manuală, însă la viteze de până la 90 km/h.
UAZ Patriot cu cutie automată franceză porneşte în Rusia de la 1,034,000 ruble ruseşti, echivalentul a 11,391 euro conform cursului actual. În versiunile de top cu cutie automată preţul UAZ Patriot va atinge 14,300 euro. Primii cumpărători vor beneficia de o reducere promoţională de 550 euro la achiziţie, iar pentru noua versiune Patriot UAZ oferă o garanţie standard de 3 ani sau 100,000 km parcurşi.
0
2,918
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!