Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cu automobile electrice, prin Moldova, atunci când există deja peste 70 de prize. Prima zi de Electro Maraton

27 Octombrie 2020 - 09:16
Ilie Toma
Să călătoreşti cu automobile electrice prin ţară, atunci când există deja peste 70 de prize active, e cu totul altceva faţă de tabloul de acum un an, cu vreo 6 prize în afara capitalei şi încă vreo 11 în capitală, sau faţă de doi ani în urmă când aveam zero prize în afara Chişinăului şi vreo 5 în capitală. Da, pare incredibil că lucrurile s-au schimbat atât de repede. Atât de incredibil, încât până nu ne convingem pe viu că totul funcţionează aşa cum ar trebui, nu credem până la urmă.
Ieri dimineaţă, noi, cei de la PiataAuto.md, susţinuţi de PNUD Moldova, Renault Moldova, EV Point, şi ECAR, am pornit la drum în Moldova Electro Maraton. Avem 3 maşini electrice aliniate la start — Renault ZOE de generaţie nouă, un Renault ZOE de generaţie precedentă cu cea mai mică baterie şi un Hyundai Ioniq de până la facelift, cu baterie mai mică decât o poate oferi azi. Toate la preţ mai accesibil.
Şi pentru că v-am promis relatări informative şi consistente aproape în timp real, azi dimineaţă deja venim şi cu reportajul video complet al zilei de ieri, pe care-l includem mai jos! Vă spunem din start, prima zi a fost deja plină de surprize, schimbări de planuri, condiţii meteo de viaţă reală prin Moldova, în vreme de toamnă. Dar tocmai aşa şi ne-am dorit, să înfruntăm spontaneitatea condiţiilor reale de exploatare prin Moldova.
A trebuit să încercăm pentru prima dată noile prize, instalate de către cei de la EV Point în cadrul proiectului PNUD Moldova. 30 din prizele existente azi în Moldova au fost instalate de ei, iar până la sfârşitul anului ni se promit încă peste 30 de alte prize noi. Am încercat cum se face încărcarea prin interfaţă de aplicaţie web, dar şi cu ajutorul unui card special — toate astea fiind incluse în reportajul de mai jos.
Deci, acum vă lăsăm în mâna celor 15 minute de reportaj video de mai jos, iar azi mergem mai departe, spre sud, pentru ca mâine să facem marele challenge electric, pentru prima dată în Moldova — să parcurgem întreaga ţară de la sud la nord într-o singură zi! Şi neapărat, după ce revenim, vor exista relatări mai minuţioase cu cifre, tabele, rapoarte şi informaţii ample.
Aşteptăm impresiile voastre în comentarii, dar şi orice întrebări despre maşinile electrice din maraton, despre prize, despre experienţa noastră din aceste zile!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter