(VIDEO) Drag racing: Accord VS Camry VS Mazda6. Cele mai dorite sedanuri japoneze la grila de start

8 Octombrie 2020, 09:56
Denis Godorozea
Trei cele mai dorite sedanuri japoneze s-au aliniat la grila de start: astăzi vedem o cursă de drag racing cu Honda Accord, Mazda6 şi Toyota Camry de generaţii curente. Toate cele trei modele concurează într-un segment de preţ şi dimensiuni, iar marea bătălie are loc pe piaţa americană. Însă şi în ţara noastră modelele din clipul video de mai jos sunt apreciate, în special în rândul fanilor, nu? Dar care este, totuşi, mai rapid?
Ei bine, până a vedea rezultatul cursei, să aflăm cine are cele mai mari şanse de câştig. La grila de start s-a aliniat o Honda Accord cu benzinar turbo de 2.0 litri sub capotă. Motorul dezvoltă 255 CP şi 370 Nm, fiind cuplat la o cutie automată cu 10 rapoarte.
Mazda6 are sub capotă un benzinar ceva mai mare, tot turbo, de 2.5 litri. Propulsorul respectiv dezvoltă 253 CP, dar oferă un cuplu mai mare decât Accord, de 420 Nm. În schimb, şansele celor două modele par a fi nivelate, or Mazda6 optează pentru o cutie automată cu 6 trepte.
Dar cel mai puternic model în acest trio este Toyota Camry în versiunea TRD. Sub capota sedanului s-a situat benzinarul aspirat natural de 3.5 litri, faimosul V6 japonez. Acesta dezvoltă 363 CP şi un cuplu maxim de 362 Nm, fiind cuplat la o cutie automată cu 8 trepte. Deci, în materie de putere avem un lider detaşat care mai are şi o cutie proaspătă, competitivă. Dar să vedem cum va putea Camry TRD să-şi pună în aplicare forţele!
0
3,806
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!