Achiziţia celor 100 autobuze Isuzu a fost anulată! Contestaţiile depuse de concurenţi au fost admise

25 Noiembrie 2020, 13:24
Denis Godorozea
Agenţia Naţională pentru Soluţionarea Contestaţiilor (ANSC) a admis solicitările depuse de concurenţi după finalizarea licitaţiei pentru achiziţia autobuzelor noi, demarate anterior de Primăria Chişinău. Amintim că câştigătorul licitaţiei a fost desemnată compania Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayii ve Ticaret din Turcia, urmând să livreze 100 unităţi de transport public model Isuzu Citiport Low Floor.
ANSC a anulat decizia autorităţilor locale de atribuire a contractului de achiziţii publice companiei ISUZU, fiind dispusă reevaluarea ofertelor depuse de toţi concurenţii în cadrul licitaţiei în termen de până la 15 zile. Totodată, primăria poate ataca decizia respectivă în instanţă în termen de cel mult 30 zile.

Amintim că iniţial 4 companii au depus oferte pentru licitaţia demarată de Primăria Chişinău, 3 dintre care fiind originare din Turcia. Printre condiţiile de participare, autorităţile au specificat caracteristici mai exacte pentru candidaţi. Potrivit specificaţiilor tehnice, primăria a solicitat livrarea a 100 autobuze din categoria M3, care să ofere la bord nu mai puţin de 22 locuri pe scaune iar capacitatea maximă de transportare să fie de 100 persoane. Totodată, autobuzele trebuie să fie echipate cu propulsoare turbodiesel cu o putere cuprinsă între 285 şi 326 CP, acestea să fie cuplate la cutii automate cu cel mult 6 trepte şi să aibă tracţiune pe puntea spate. Suma prevăzută pentru întreg lotul de unităţi de transport constituie 270 milioane lei.
0
3,257
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!