BMW lansează detectoare de radare incluse în sistemul multimedia pe bază de abonament

19 Noiembrie 2020, 16:38
Denis Godorozea
Odată cu introducerea celui mai nou sistem multimedia BMW şi cu lansarea ConnectedDrive, un soi de market de aplicaţii similar cu cele disponibile pe gadget-urile mobile iOS şi Android, bavarezii au promis lansarea unor aplicaţii terţe, care să poată fi descărcate prin intermediul sistemului multimedia, unele gratuit şi altele — pe bază de abonament. Noua aplicaţie vine să scutească şoferii de amenzi usturătoare, dar se pare că contravine legii germane.
Aşadar, în schimbul sumei de 25 dolari, posesorii automobilelor BMW vor putea descărca o aplicaţie-asistent, care să atenţioneze şoferul despre prezenţa radarelor sau camerelor de monitorizare a traficului rutier din cale. Suma respectivă este indicată pentru un termen de 15 luni, respectiv nu este prevăzut un abonament cu plată lunară. Tradiţional, bavarezii vor oferi o perioadă gratuită de 3 luni pentru a testa oferta. Aplicaţia Traffic Camera Information va prelua date despre camerele de supraveghere şi radare din bazele de date publice, dar şi informaţii oferite de companii private de navigaţie, de exemplu. Informaţii şi atenţionări vor fi emise în timp real pe ecranul sistemului multimedia, dar şi pe instrumentarul de bord digital.
Ei bine, cum am pomenit mai sus, asemenea sisteme au fost recunoscute drept ilegale de autorităţile germane. Mai mult de atât, chiar şi utilizatorii aplicaţiilor de navigaţie, capabile să emită astfel de avertizări, se pot alege cu amenzi în Germania. Respectiv, iniţial aplicaţia celor de la BMW va fi disponibilă doar pe câteva pieţe, inclusiv cele din America de Nord, unde asemenea tehnologii sunt împăcate cu legea.
0
1,919
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!