Noua generaţie Honda Civic: modificări majore în design şi concepţie

18 Noiembrie 2020, 10:21
Denis Godorozea
Honda a prezentat noul Civic — cea de-a unsprezecea generaţie debutează în formă de prototip în SUA, piaţă de primă importanţă pentru cel mai popular model din gama japonezilor. Deocamdată Civic şi-a etalat formele doar în caroseria de tip sedan, care sugerează că experimentele îndrăzneţe în design au luat sfârşit. Civic s-a maturizat şi a căpătat un stil mai rezervat, asemănător cu ceea ce am văzut anterior pe noile generaţii Accord sau chiar Insight.
Noul Civic a renunţat în totalitate la formele jucăuşe cu muchii ascuţite ale generaţiei precedente, optând acum pentru elemente mai clasice, dar care uite că integrează mici detalii care să inspire caracterul de performanţă a modelului. Anterior Civic dicta legile jocului în segmentul compactelor cu tracţiune pe puntea faţă şi putem fi siguri că japonezii nu au de gând să renunţe la acest statut.
Geamurile, inclusiv parbrizul de culoare neagră sugerează că habitaclul maşinii nu a fost finalizat încă, dar putem vedea formele interioare pe o primă schiţă oficială, ataşată mai jos. Şi aici Civic se inspiră de la modelele mai mari din gamă, dar combină formele deja cunoscute ale Accord-ului cu proaspătul electromobil Honda e — minimalismul practic e pe prim plan, cu forme clare şi fără detalii de prisos. La dispoziţia şoferului va fi pus un instrumentar de bord complet digital, cel mai probabil şi în versiunile de bază, iar planşa de bord va fi dominată de un ecran al sistemului multimedia în formă de tabletă, dar cu comenzi clasice de primă necesitate. Mai jos s-au situat comenzile sistemului de climatizare, iar tunelul central vine cu diverse spaţii de depozitare şi un levier clasic pentru cutia automată.
Japonezii nu au vorbit despre substratul tehnic, dar putem anticipa că printre motorizări vor fi disponibile motoare pe benzină de 1.5 litri, dar şi câteva sisteme electrificate de propulsie. Apariţia unei motorizări diesel este exclusă aproape în totalitate. Informaţii complete în acest sens vor fi dezvăluite la începutul anului viitor, când Civic va marca debutul comercial pe piaţa americană. Pe lângă sedan, japonezii vor lansa şi o versiune de caroserie hatchback, care va sta la baza viitorului Type R. Până atunic, gama de performanţă va fi compusă din sedanuri cu indicele Si.
0
1,577
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!