Reţeta rusească pentru o versiune specială: Niva Legend, cu un singur element nou

19 Noiembrie 2020, 11:11
Denis Godorozea
Râdem şi criticăm uneori încercările constructorilor auto de a stoarce mai mulţi bani din buzunarele clienţilor prin lansarea unor versiuni speciale, poate cu iz sportiv sau în cinstea aniversărilor istorice, pentru că acestea vin doar cu modificări estetice şi oferă câte ceva original la interior. Dar acum chiar am rămas stupefiaţi de reţeta rusească pentru o asemenea versiune "specială" care... preia o denumire nouă, cu inscripţii distinctive ataşate pe exterior şi un singur element decorativ. Dar cum sună! Niva Legend!
Deocamdată cei de la AvtoVAZ nu au anunţat oficial lansarea acestei noi "versiuni" şi se pare că după "scurgerile" de informaţii în mediul online nici nu vor îndrăzni să o facă. Şi totuşi, primele exemplare Niva Legend au părăsit deja linia de asamblare, conform surselor din interiorul uzinei. Se pare că cei de la Lada şi-au propus să amintească despre istoria faimoasei Niva, care la sfârşitul secolului trecut a fost redenumită în Lada 4x4, după ce numele "Niva" a fost cedat întreprinderii GM-AvtoVAZ, care a lansat un offroader nou, creat de forţile ruşilor şi americanilor. Drepturile asupra denumirii au fost restituite recent, însă, ruşilor de la Lada, după ce General Motors a renunţat complet la afacerea din Rusia.

Aşadar, această nouă "versiune" se distinge de modelele standard 4x4 doar prin inscripţia Niva Legendt ataşată pe hayon şi prin elemente decorative din plastic ataşate de inciziile de aer la nivelul montanţilor posteriori. Şi... cam astea sunt modificările aplicate! O fi Niva o legendă depăşită rusească, sovietică, dar modificările nu par a fi suficiente nici pentru o versiune "specială", dar nici pentru o asemenea denumire, nu?
0
1,283
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!