Tesla a deschis cea mai mare staţie Supercharger: 56 prize şi toate de 250 kW!

18 Noiembrie 2020, 18:04
Denis Godorozea
Tesla continuă expansiunea în infrastructura dedicată electromobilelor cu staţiile de încărcare Supercharger. La începutul acestei luni americanii raportau disponibilitatea a 20,000 prize de încărcare în întreaga lume, iar acum şi-au uimit clienţii cu o nouă staţie proaspăt dată în exploatare. Aceasta poate fi numită, pe drept, cea mai mare staţie de alimentare cu energie pentru electromobile, enumerând un total de 56 prize de alimentare.
Până acum titlul de cea mai mare staţie Supercharger aparţinea unui complex cu 50 prize de încărcare, construit în China. Noua staţie, cu 56 unităţi de realimentare, a fost construită acum în Firebaugh, statul american California. Primii clienţi care au venit să alimenteze acolo au apreciat că toate prizele puse la dispoziţia posesorilor Tesla sunt de generaţia a treia şi, respectiv, oferă o putere maximă de încărcare de 250 kW.
În prezent California este statul cu cele mai severe norme de poluare, comparabile cu cele introduse în Europa. Dar pentru a stimula cetăţenii să opteze pentru electromobile, statul oferă şi diverse subsidii la achiziţie. Fireşte, în acest context, cererea pentru electromobile este enormă în California, iar toate aceste unităţi de transport simt o nevoie acută de infrastructură de încărcare. Noua staţie cu 56 prize, lansată în Firebaugh, se află în una dintre cele mai solicitate regiuni din stat, între oraşul Los Angeles şi Regiunea Golfului San Francisco, numită Bay Area, ce include trei centre urbane mari, San Francisco, San Jose şi Oakland.
0
2,045
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!