Toyota nu are de gând să pensioneze limuzina Crown. Cu ce actualizări s-a ales de această dată?

3 Noiembrie 2020, 13:23
Denis Godorozea
Cea de-a 15-a generaţie Toyota Crown a fost lansată în premieră abia cu 2 ani mai devreme, iar acum japonezii au pregătit o actualizare amplă. Modificările pregătite pentru Crown nu se încadrează într-un facelift de mijloc de carieră, dar vin să modifice simţitor structura planşei de bord interioare. Totodată, această modernizare va calma temerile fanilor modelului, or mai devreme în mediul online circulau zvonuri precum că japonezii ar planifica să pensioneze definitiv modelul respectiv.
Din punct de vedere al designului exterior, Toyota Crown nu se va distinge de limuzinele comercializate mai devreme, însă cumpărătorii vor putea alege dintre câteva nuanţe noi de caroserie şi seturi de jante din aliaj. Marea modernizare vine la interior, unde Crown are o planşă de bord complet modificată — cele două ecrane cu care a fost lansat sedanul doi ani mai devreme au fost excluse în totalitate din tablou oferind locul unui display generos de 12.3 inch dedicat sistemului multimedia cu comenzi tactile. Mai jos s-a situat noul set de comenzi pentru sistemul de climatizare, care dispune acum de 3 ecrane monocrom de mici dimensiuni, dar mai ergonomice în utilizare şi chiar mai informative.
Pe lângă aceste actualizări, constructorul anunţă disponibilitatea pachetului actualizat de sisteme de siguranţă activă Toyota Safety Sense. Sistemul de frânare automatizată de urgenţă poate opri automobilul chiar şi în cazul riscului unui impact frontal cu un automobil venit pe contrasens în timpul virării. Totodată, sistemul este 100% funcţional şi noaptea, fiind capabil să identifice pietonii în afara luminii farurilor, dar şi monitorizează starea şoferului — în cazul în care cel din spatele volanului nu reacţionează la avertizările emise de sistem, maşina va opri complet automatizat.
Tehnic Toyota Crown nu a simţit careva modificări. Amintim că sedanul este echipat standard cu benzinarul turbo de 2.0 litri în tandem cu cutia automată cu 8 rapoarte. Opţional este disponibilă motorizarea hibridă clasică cu motor de 2.5 litri, iar varianta de top are sub capotă unitatea V6 aspirată natural, de 3.5 litri. Crown este în continuare un model dedicat în exclusivitate pieţei japoneze, unde preţurile pornesc de la 47,000 dolari americani.
0
2,009
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!