(VIDEO) Porsche Taycan a stabilit recordul mondial cu drift continuu de 42 kilometri

24 Noiembrie 2020, 10:17
Denis Godorozea
Porsche Taycan a stabilit un record mondial în segmentul electromobilelor, înregistrat oficial în Cartea Recordurilor Guinness, angajându-se într-un drift continuu timp de 55 minute. Electromobilul cu tracţiune spate a derapat fără a opri pentru schimb de cauciucuri, alimentare cu energie sau simplu pentru odihna pilotului.
Recordul a fost stabilit pe circuitul de drift de 200 metri din cadrul Porsche Experience Centre (PEC) Hockenheimring. Bolidul electric a fost pilotat de Dennis Retera, care a reuşit să derapeze continuu timp de 55 minute, în care a parcurs o distanţă totală de 42.171 kilometri în 210 ture, cu o viteză medie de 46 km/h — record în segmentul electromobilelor.
Provocarea este cu atât mai complicată încât cel din spatele volanului trebuie să fie mereu concentrat pe automobil şi carosabil, să ştie să dozeze perfect pedala acceleratorului şi practic să rămână într-o poziţie fixă pe întreaga durată a exerciţiului de drift. Dificultăţi adiţionale apar din cauza apei cu care este acoperit asfaltul pentru a răci anvelopele şi carosabilului, astfel încât aderenţa poate varia pe diferite porţiuni de drum, iar stratul de apă mai şi reflectă lumina soarelui.
Noul record în exerciţiul de drift este doar o piesă din colecţia noului Porsche Taycan. Anterior primul electromobil al germanilor s-a impus cu recorduri pe circuitul Nardo, unde într-o cursă de anduranţă de 24 ore a reuşit să parcurgă 3,425 km, a reuşit să obţină cel mai bun timp de referinţă în segmentul său pe Nurburgring, pe care l-a parcurs în 7 minute şi 42 secunde, dar şi să realizeze o serie de exerciţii consecutive de acceleraţie de la 0 la 200 km/h pe aerodromul Lahr. Cum a fost stabilit noul record, dar şi impresiile celor de la Top Gear care au fost prezenţi la eveniment, puteţi urmări în secvenţele video de mai jos.
0
1,334
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!