Acum câţiva ani Apple avea şansa unică de a intra în posesia Tesla Motors, dar a refuzat oferta

23 Decembrie 2020, 18:14
Denis Godorozea
Elon Musk a făcut o nouă declaraţie incendiară aşa cum obişnuieşte el, pe contul său de Twitter. De această dată, miliardarul american a dezvăluit că mai devreme a venit cu o ofertă avantajoasă pentru conducerea Apple în vederea achiziţiei companiei Tesla Motors, însă gigantul american a refuzat oferta.
Din tweet-ul succint postat de Musk, acum câţiva ani el a venit cu o ofertă adresată direct lui Tim Cook, actualul şef Apple, cu preţ de 10 ori mai mic decât valorează în prezent Tesla Motors. Dacă e să ţinem cont că întreaga companie indică acum un preţ de circa 600 miliarde dolari americani, deducem că preţul enunţat de Musk atunci a fost de circa 60 miliarde dolari. O sumă nevirosimilă, de altfel, dar nu şi pentru Apple, valoarea totală a căreia a depăşit borna de un trilion de dolari americani. Dar cum s-a întâmplat că Apple a ratat şansa unică de a obţine în portofoliul său un constructor auto ca Tesla? Simplu: Tim Cook nici măcar nu a răspuns ofertei lui Elon Musk!
Tesla putea să treacă în mâinele Apple în cea mai dificilă perioadă din istoria tinerei companii, anii 2017-2018, când sedanul Model 3 a ajuns pe linia de producţie iar constructorul american nu făcea faţă cererii prea mari. De menţionat, că cei de la Apple analizează, totuşi, posibilitatea de a intra pe piaţa electromobilelor, însă cu un model 100% original, care ar putea fi numit Apple iCar. Deşi anterior se specula că compania a renunţat la acest proiect, noi informaţii apărute în presă sugerează că proiectul este pe ultima sută de metri înainte de debutul mondial.
0
1,711
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!