Lider la vânzările de maşini 100% electrice în Europa în 2020 este Renault

8 Decembrie 2020, 13:31
Denis Godorozea
Renault este lider absolut în segmentul european de electromobile cu cele mai multe automobile vândute în acest an. Din ianuarie şi până la sfîrşitul lunii noiembrie francezii au comercializat pe Bătrânul Continent peste 95,000 electromobile, în creştere spectaculoasă cu 80% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Până la finalul anului, Renault va depăşi borna de 100,000 electromobile comercializate în Europa.
În mare parte, succesul francezilor se datorează compactei Zoe, care a înregistrat vânzări totale de 84,000 unităţi în 11 luni din 2020, rezultatul fiind aproape dublu comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. De altfel, în această perioadă Zoe a şi păşit în cea de-a doua generaţie, având un substrat tehnic îmbunătăţit considerabil şi autonomie reală de circa 400 km. Astfel, hatch-ul a reuşit să devină lider pe pieţe precum Franţa, Germania, Italia, Portugalia şi Spania.
Zoe este urmat de utilitara electrică Kango Z.E., care din momentul lansării sale a fost lider neschimbat în segmentul său. În prezent, Kangoo Z.E. menţine o cotă de circa 1/3 din totalul vânzărilor electromobilelor utilitare în Europa, iar în acest an francezii au livrat aici circa 8,500 unităţi. Succesul modelului urmează să fie îmbunătăţit odată cu lansarea noii generaţii, ce va avea loc în primele luni ale anului viitor.
0
1,737
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!