Poliţia canadiană a arestat un posesor de Tesla Model S, care a adormit la volan având pilotul automat inclus

30 Decembrie 2020, 19:05
Denis Godorozea
Spre final de an asistăm la un flux mare de ştiri nebunatice, haioase şi neverosimile. De această dată, informaţiile incredibile vin din Canada, unde poliţia a arestat un şofer care a circula adormit la volan, având sistemul de pilot automat inclus pe electromobilul Tesla Model S. Tânărul are doar 20 de ani, dar riscă să ajungă după gratii pentru încălcarea grosolană.
Cazul a avut loc câteva luni în urmă, atunci când poliţia a fost sesizată de alţi participanţi la trafic despre un electromobil Tesla Model S, care circula pe autostradă cu viteză, dar fără implicarea şoferului. Mare le-a fost mirarea oamenilor legii, când şoferii din trafic i-au atenţionat că spătarele celor două scaune din faţă sunt înclinate! Poliţia a pornit imediat pe urmele maşinii autonome, iar când au oprit-o, informaţiile comunicate de martori s-au adeverit — şoferul s-a relaxat cu spătarul înclinat, deci a adormit intenţionat, având sistemul de pilot automat inclus.
Permisul şoferului a fost ridicat imediat, iar acum acesta este judecat şi riscă să se aleagă cu o pedeapsă extrem de dură pentru fapta comisă, dar şi pentru depăşirea limitei legale de viteză — potrivit poliţiei, electromobilul înainta cu 150 km/h atunci când fusese urmărit de echipajele de poliţie pe autostradă şi da, tot în regim de pilot automat. Şoferul urmează să-şi afle sentinţa în luna ianuarie a anului viitor.
0
1,634
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!