Premieră: Hennessey Venom F5. Hypercar american ce poate rula cu peste 500 km/h

16 Decembrie 2020, 11:43
Denis Godorozea
Constructorul american Hennessey prezintă noua sa creaţie, Venom F5, în varianta de serie. Acesta este moştenitorul legendarului Venom GT, hypercar gata să spulbere toate recordurile rivalilor europeni şi japonezi. Conform informaţiilor preliminare anunţate de Hennessey, hypercar-ul poate rula cu peste 500 km/h, iar viteza de 200 km/h este atinsă în mai puţin de 5 secunde!
Anterior Hennessey prezenta maşina asta în formă de prototip, care dezvăluia o parte din performanţele puse la dispoziţia viitorilor posesori. Modificările stilistice sunt minime — Venom F5 păstrează desingul prezentat acum câţiva ani şi menţine cea mai mare parte din substratul tehnic, inclusiv monocock-ul din fibră de carbon cu o greutate de doar 86 kg. Din fibră de carbon este compusă şi cea mai mare parte a caroseriei, unele elemente fiind din aluminiu. Greutatea proprie a hypercar-ului atinge 1,385 kg.
Venom F5 este propulsat de benzinarul V8 twin-turbo de 6.6 litri, numit Fury. Acesta este echipat cu două turbocompresoare cu corpuri din titan, produse cu imprimante 3D. Unitatea monstruoasă livrează 1,842 CP şi 1,617 Nm, însă aceste cifre pot fi atinse doar în regimul special de rulare F5. În acest caz, până la 83% din putere este disponibilă începând cu 2,000 rpm, iar puterea maximă este atinsă la 8,000 rpm. Motorul se cuplează la cutia robotizată cu 7 rapoarte CIMA cu un singur ambreiaj, ce transmite cuplul în exclusivitate pe puntea spate.
În această ipostază Hennessey Venom F5 poate accelera până la 100 km/h în 2.6 secunde, pe când repriza 0-200 km/h are loc în doar 4.7 secunde! În 8.4 secunde acul vitezometrului va indica 300 km/h, iar peste 15.5 secunde — 400 km/h. Constructorul, însă, promite că Venom F5 poate rula cu peste 500 km/h, iar performanţele abia urmează să fie demonstrate practic pe pista de decolare NASA. Mai mult ca atât, teoretic aceste performanţe pot fi îmbunătăţite cu pachetul aerodinamic Track Package, disponibil în schimbul sumei de 100,000 dolari americani.
Acesta este menit să îmbunătăţească coeficientul aerodinamic, care standard constituie 0.39.
Hypercar-ul este echipat cu o suspensie independentă cu amortizoare adaptive Penske. În funcţie de viteză, garda la sol poate varia între 140 şi 75 mm în partea frontală şi între 160 şi 85 mm la posterior. Sistemul de frânare este reprezentat de discuri carbon ceramice de 390 mm, cu etriere cu 6 pistoane pe puntea faţă şi cu 4 pistoane pe puntea spate.
În total Hennessey Performance planifică să producă doar 24 unităţi Venom F5. Jumătate din această cantitate a şi fost deja rezervată, iar asta chiar dacă preţul constituie cel puţin 2.1 milioane dolari americani, iar hypercar-ul nu şi-a demonstrat încă practic performanţele anunţate.
0
1,069
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!