SUV-urile KIA Telluride ar fi cauza răsturnării vasului MV Golden Ray cu 4,200 automobile la bord

14 Decembrie 2020, 17:21
Denis Godorozea
Consecinţele catastrofei cu vasul MV Golden Ray, răsturnat cu cele aproape 4,200 automobile la bord în râul Flancy Bluff Creek, în apropierea portului Brunswick, statul Georgia, SUA, au fost înlăturate, iar experţii au şi primele informaţii despre cauzele incidentului. Din momentul accidentului a trecut mai bine de un an, iar de curând americanii au pus în aplicare planul de evacuare a vasului. Serviciile maritime au dispus tăierea mormanelor de fier în câteva bucăţi, care ulterior să fie transportate şi scufundate în mare.
Amintim că vasul s-a răsturnat în râul Flancy Bluff Creek la scurt timp după ce a pornit din port, având la bord circa 4,200 automobile, dintre are majoritate din gama Hyundai şi KIA, produse la uzinele americane ale sud-coreenilor, urmând să ajungă pe pieţele din Orientul Mijlociu. Din fericire, incidentul nu a provocat victime omeneşti, echipa marinarilor fiind salvată imediat după accident. Dar maşinile, precum şi nava, au rămas să zacă în râu pentru mai bine de un an.
Potrivit cercetătorilor, la doar 23 minute de când a pornit din port, vasul s-a împotmolit la fundul râului din cauza greutăţii mult prea mari, iar ulterior s-a răsturnat pe partea stângă, or acolo au fost concentrate SUV-urile de model KIA Telluride, fiecare cântărind circa două tone. Astfel, experţii consideră că greutăţile au fost distribuite neuniform la bordul vasului, ceea ce a şi dus la răsturnarea lui. Mai mult ca atât, vasul a fost supraîncărcat cu aproximativ o mie de tone peste limita admisă.
Cele 4,200 automobile de la bord, printre care şi modele RAM, Chevrolet şi Mercedes-Benz nu au mai putut fi salvate din motive economice. Respectiv, a fost luată decizia ca vasul să fie tăiat în 8 părţi, care ulterior să fie transportate în largul mării şi scufundate cu tot cu automobilele. Cauzele incidentului enunţate de experţi sunt preliminare, menţionează presa americană, iar concluziile finale vor fi făcute peste câteva luni.
0
30,961
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!