Tunerii de la Novitec dezvăluie cum trebuie să arate un SUV de performanţă de talia lui Urus

18 Decembrie 2020, 19:24
Denis Godorozea
Atelierul Novitec a pregătit un pachet de modificări majore pentru Lamborghini Urus cu care SUV-ul italian nu doar arată mai agresiv, dar oferă şi simţitor mai multă putere. Asta chiar dacă maeştrii bavarezi şi-au numit creaţia Urus Esteto, sugerând un pachet de modificări exterioare mai stilat şi mai eficient aerodinamic.
Lista modificărilor include noi bare de protecţie — în partea frontală aceasta este burduşită cu incizii de aer de diferite forme şi dimensiuni şi un splitter generos. Bara are o continuitate în corpul aripilor evazate, ce continuă pe pragurile laterale şi la posterior, unde în partea inferioară a barei de protecţie a fost integrat un splitter de culoare neagră cu două terminaţii pătărţoase ale sistemului de evacuare pe extremităţi. În urma modificărilor, tobele au devenit mai sonore.
Aspectul exterior este completat de jantele originale de 23 ţoli, livrate de Vossen. Doar pentru colecţia de jante este oferită o gamă de 24 culori, urmând ca acestea să fie încălţate în anvelope sport 285/35 pe puntea faţă şi 325/30 pe puntea spate. Pe lângă setul aerodinamic exterior, clienţii vor putea solicita înlocuirea elementelor de caroserie nesupuse schimbărilor cu unele noi, din fibră de carbon. Pentru suspensie este prevăzut pachetul Novitec Can-Tronic, ce va reduce garda la sol cu 25 mm.
Cele mai curioase noutăţi ţin de sistemul de propulsie. Novitec tradiţional oferă câteva seturi de modificări, astfel puterea poate varia în funcţie de preferinţele clienţilor. Amintim că în varianta de serie Lamborghini Urus oferă 650 CP şi 850 Nm cu benzinarul V8 de 4.0 litri EA825. În cadrul programului de modificări Novitec, iniţial se propune echiparea maşinii cu o nouă unitate de control, ce va majora puterea până la 747 CP şi 959 Nm. Înlocuirea sistemului de evacuare cu unul nou, însă, va genera o putere maximă de 782 CP şi 1,032 Nm, sau cu 132 CP şi 182 Nm mai mult. În aceste condiţii Urus Esteto va accelera până la 100 km/h în 3.3 secunde, fiind mai rapid cu 0.3 secunde decât versiunea de serie. Viteza maximă va indica un surplus de 5 km/h, până la 310 km/h.
0
1,616
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!