Fisker publică o nouă imagine cu viitorul pickup electric Alaska. Nou concurent pentru Cybertruck

5 Ianuarie 2021, 13:09
Denis Godorozea
Un nou pickup 100% electric este pe cale să debuteze în viitorul apropiat, cel mai probabil în formă de concept, în cursul acestui an. Constructorul Fisker a publicat o nouă imagine teaser cu viitorul model electric, care urmează să fie numit Alaska or, fireşte, va fi orientat în primul rând pe piaţa nord-americană. Astfel, liga pickup-urilor electrice va avea un nou concurent, alături de Tesla Cybertruck, GMC Hummer şi Ford F-150, care abia urmează să debuteze în versiunile lor de serie.
O primă imagine cu posteriorul viitorului pickup a fost publicată în mediul online în luna februarie a anului trecut, când Fisker anunţa oficial pregătirea unui asemenea model electric. Designul maşinii, însă, nu este încă finalizat, or fondatorul companiei sugerează varianta de serie nu va fi identică nici cu maşina prezentată pe teaser-ul de acum. Fisker promite un design mult mai "radical", probabil inspirat de faima de care s-a bucurat Cybertruck în momentul premierei.
Primul teaser pentru Fisker Alaska, publicat anul trecut

Deocamdată nu există prea multe informaţii despre substratul tehnic, dar Henrik Fisker promite să lanseze cel mai uşor şi cel mai eficient pickup electric din segment. Data debutului comercial nu a fost specificată, or primul SUV electric cu emblema Fisker, modelul Ocean abia urmează să fie lansat pe piaţă în 2022. Acest model a debutat în vara anului trecut cu o baterie de 80 kWh şi cu o serie de tehnologii sofisticate, precum panouri solare integrate în acoperiş, capabile să genereze energie pentru o autonomie de până la 1,600 km timp de un an. Standard, însă, Ocean va oferi o autonomie de 480 km. Cel mai probabil, substratul tehnic va fi moştenit în întregime de Alaska.
0
1,236
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!