(VIDEO) A nins în Spania, acolo unde şoferii n-au avut niciodată nevoie de anvelope de iarnă

9 Ianuarie 2021, 20:39
Ilie Toma
În aceste zile în Spania s-a produs un fenomen natural aproape nemaiîntâlnit pentru această ţară: în centrul şi sud-estul Spaniei a nins. Da, e vorba de banala ninsoare, care o fi banală pentru alte regiuni ale Europei, dar prin locurile în care a căzut acum ninsoarea spanioală, asemenea condiţii vin o dată în câteva decenii sau chiar o dată în jumătate de secol.
Prin urmare, era de aşteptat că într-o ţară în care şoferii n-au avut niciodată nevoie de anvelope de iarnă, circulaţia rutieră va fi dată peste cap imediat de la primii centimetri de zăpadă pe asfalt. Exact aşa s-a şi întâmplat — fie că e vorba de autostrăzi, ieşiri din parcările blocurilor sau supermarket-urilor, străzi urbane — peste tot s-a instaurat un haos masiv. Pe unele segmente maşinile blocate au fost cu sutele la număr, după cum puteţi vedea în video-urile de mai jos.
Acum, nouă ne-ar putea părea la prima vedere că e prea de tot această incapacitate imediată, dar, cu anvelope de vară pe zăpadă anume acesta e comportamentul maşinilor, aşa că nu e deloc ieşit din comun. Iar când problemele sunt brusc ale tuturor, blocajele şi haosul e inevitabil. Aşa că autorităţile spaniole i-au implorat pe şoferii din zonele afectate să nu iasă nicăieri cu maşinile în aceste zile.

Dacă ne citeşti cumva din Spania, din zonele în care au fost afectate de ninsoare, te îndemnăm să ne scrii în comentarii, sau chiar să postezi sau să ne trimiţi pe Facebook video-uri cu situaţia de pe drumuri!
0
3,631
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!