(VIDEO) Cei din echipa KAMAZ de la Dakar ne dezvăluie ce consum are camionul lor în cursă şi cum decurge lupta pentru titlu

5 Ianuarie 2021, 18:16
Ilie Toma
Echipa KAMAZ e şi în acest an favorita la obţinerea marelui titlu la categoria camioanelor de la Dakar, iar noi vă prezentasem de mai multe ori camioanele lor monstru, dezvăluind şi unele date tehnice ale acestora, precum puterea maximă a motoarelor. Dar un video filmat în aceste zile direct în mijlocul acţiunii de la Dakar 2021, i-a prins pe cei din echipa KAMAZ într-un moment între două segmente, şi astfel au putut relata câteva informaţii curioase nespuse până acum. De asemenea, într-un spirit colegial, video-ul relatează şi despre evoluţia celorlalte echipe de camioane de la Dakar 2021.
Video-ul e publicat ieri, după finalizarea a două segmente, deci două zile parcurse din cele 12. Dacă prima zi a fost un segment scurt, ciruclar, de probă, atunci segmentul ulterior a fost de peste 450 km, cu zone lungi de dune imense de nisip, care s-au dovedit a fi extrem de dificil de parcurs.

Aşadar, ce motor au KAMAZ-urile de la Dakar din acest an? Unul de 13.0 litri, cilindreea fiind cea maxim admisă în categoria camioanelor la Dakar. E un motor diesel turboaspirat, cu 6 cilindri în linie, la perfecţionarea căruia s-a muncit ani la rând, iar azi el livrează 1,150 CP!
Camionul de cursă cântăreşte 8,500 kg la gol. În ediţia din acest an, camionul celor de la KAMAZ are trei rezervoare de combustibil, care însumează 900 litri. Cea mai impresionantă cifră, însă, e cifra consumului pe un asemenea camion de cursă! V-aţi întrebat vreodată, apropo, ce consum mediu poate avea un asemenea monstru în cea mai dură competiţie de pe planetă? Probabil puţinor oameni le vin asemenea năzbâtioase în cap, dar răspunsurile sunt oricum uluitoare! În secţiunea de dune imense de nisip, acolo unde se goneşte cu camionul la turaţii maxime în condiţii de rezistenţă maximă, consumul a prescut la 170 litri/100 km! Pe segmentele mai plane, unde roţile nu au de învins nisipul, media consumulului a coborât la 110 litri/100 km, iar media zilei a fost în jur de 140 litri/100 km! Aşa că cei 900 litri din rezervoare sunt o necesitate absolută pentru asemenea segmente de peste 450 km!

Vedeţi un reportaj care redă foarte bine atmosfera din aceste momente de la Dakar. Dacă aveţi nevoie, puteţi activa subtitre, dar şi traducere automatizată în alte limbi.
1
2,362
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!