(VIDEO) Cum arată un impact lateral la 39 km/h dintre o Lada Vesta şi un stâlp

28 Ianuarie 2021, 16:32
Redacţia PiataAuto.md
Un video deosebit de interesant a fost publicat azi de un canal popular de YouTube din Rusia, în care cel mai popular model din Rusia este supus unui crash test independent. E vorba de Lada Granta, model care deţine întâietatea în topul vânzărilor, iar autorii testului au vrut să-i organizeze un impact lateral cu un stâlp, pentru a vedea protecţia oferită de automobil. Merită menţionat că acelaşi canal a mai organizat anterior câteva teste similare, deci nu e la prima experienţă de acest gen.
Totul a început cu o inspecţie iniţială, care a relevat faptul că la doar 4 ani de exploatare, exemplarul Lada Granta cumpărat de ei pentru experiment avea deja rugină răspândită pe larg, inclusiv în locurile de contopire a panourilor constructive, pe interior.

În fine, testul a fost efectuat, viteza de impact fiind de 39 km/h. Pentru o asemenea viteză moderată, caroseria maşinii s-a deformat foarte puternic. Au funcţionat două airbag-uri, iar imediat după accident maşina a efectuat un apel de urgenţă, aşa cum era prevăzut.
Impactul a scos la iveală şi un defect constructiv al maşinii, unul din lonjeroanele caroseriei având un punct vulnerabil, de unde se rupe în cazul unor asemenea accidente. Punctul a fost observat şi înainte de impact, intuindu-se vulnerabilitatea lui, dar testul de viaţă reală a arătat că lucrurile stau mai prost decât se presupunea.

Vedeţi întreg testul cu acest popular model rusesc mai jos.
0
38,348
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!