Vin ninsori masive în Moldova. Avertizări pentru şoferi vizavi de dificultăţi pe drumuri în următoarele zile

26 Ianuarie 2021, 15:51
Redacţia PiataAuto.md
Serviciul Hidrometeorologic de Stat şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă avertizează şoferii din Moldova că începând de la 27 ianuarie pe aproape întreaga suprafaţă a ţării vin ninsori masive, însoţite de vânt şi temperaturi scăzute. Prin urmare, se estimează că circulaţia pe drumurile naţionale va fi îngreunată semnificativ pe parcursul următoarelor zile, fiind posibilă şi formarea troienelor în unele zone.
Şoferii sunt îndemnaţi să minimizeze deplasările, iar dacă sunt nevoiţi să călătorească cu automobilul, atunci să aibă grijă ca maşina lor să aibă anvelope de iarnă, iar în portbagaj să aibă, preferabil, o lopată şi/sau nisip, sau chiar lanţuri.
Noi am mai adăuga câteva sfaturi: să aveţi mai mult combustibil în rezervor decât de obicei şi cabluri pentru încărcarea bateriei de telefon. Iar în timpul condusului, să respectaţi obişnuitele sfaturi pentru şofat de iarnă — evitarea manevrelor bruşti, a frânărilor intense, folosire dozată a acceleratorului pentru menţinerea lină a traiectoriilor şi folosirea frânei de motor, inclusiv la cutiile automate, prin activarea regimului manual, acolo unde coborârile mai pronunţate impun acest fapt.

Să avem cu toţii drum bun!
0
1,336
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!